Babyboom
Babyboom
Kinderwens

"Onze seks is zo mechanisch sinds we een vruchtbaarheidsbehandeling volgen"

2 min
Kinderwens

"Onze seks is zo mechanisch sinds we een vruchtbaarheidsbehandeling volgen"

2 min
Éveil, Santé
<p>Je moet opeens neerschrijven in je agenda wanneer seks kan. Of net niet kan. Hoe kan seks dan nog leuk blijven?

Meer dan 85% van de vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling volgden, beweerden bij een onderzoek in 2002 dat hun zin in seks niet afnam. Wat seks wel moeilijk maakt, is de vruchtbaarheidsbehandeling zelf. Opeens wordt immers voorgeschreven wanneer je seks hoort te hebben. En wanneer niet.

Sperma: onthouding voor een betere kwaliteit

Een spermatest. Of sperma leveren voor een kunstmatige inseminatie, een IVF of een ICSI. Wat de reden ook mag zijn, de arts in het fertiliteitscentrum zal je al snel vragen aan je partner zich 2 tot 3 dagen te onthouden om zo een betere spermakwaliteit te krijgen.

Een paar dagen onthouden is natuurlijk geen drama, maar je merkt wel meteen dat een vruchtbaarheidsbehandeling spontane seks minder mogelijk maakt.

Geen seks na IVF of ICSI

De meningen van de artsen zijn erg verdeeld over de vraag of je al dan niet seks mag hebben na de terugplaatsing van een bevruchte eicel.Heel wat artsen vinden het verstandig dat je nu niet sport en dat je schokken vermijdt; ook seks zou onder deze categorie passen. Andere artsen vinden het dan weer wel kunnen, maar houden er geen rekening mee dat je zelf hormonale stopjes opsteekt en dus misschien minder zin hebt.

Praten over seks

Belangrijk is dat jullie kunnen praten over seks, het spontane gemis aan seks en wat jullie daarover denken. Boek een weekendje in een leuk hotel na je vruchtbaarheidsbehandeling. Zo kan je bekomen van een negatief resultaat of genieten van die eerste maand zwangerschap aan de hand van een liefdesweekend in het hotel. Soms moet je de spontaniteit een handje helpen... maar dat maakt het er niet minder leuk om!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen