Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Opwekken van de eisprong of ovulatie-inductie

1 min
Kinderwens

Opwekken van de eisprong of ovulatie-inductie

1 min
Éveil, Santé

Deze behandeling wordt toegepast bij vrouwen die geen eisprong (anovulatie) of te weinig eisprongen (oligo-ovulatie) hebben.

Het is een hormonenbehandeling van 5 dagen die de groei van 1 of meerdere follikels bevordert. Deze stimulatie zorgt ervoor dat de follikels rijpen en dat de eierstok uiteindelijk een bevruchtbare eicel uitstoot. Dit gebruik van ovulatieopwekkende medicijnen wordt voorgesteld aan vrouwen bij wie de ovulatieproblemen van hormonale aard zijn. Soms is deze behandeling de eerste stap in de richting van een meer geavanceerd bevruchtingstechniek.

De medicijnen die bij deze behandeling gebruikt worden, zoals climofeen, blijken heel efficiënt te zijn en hebben al vele paren gelukkig gemaakt. Ook het gebruik van de hormonen FSH (follikel stimulerende hormonen), HCG (humaan choriongonadotrofine) en HMG (humaan menopausaal gonadotrofine) is blijkbaar in bepaalde gevallen efficiënt.

In zeldzame gevallen wordt een recentere techniek toegepast waarbij een pompje onderhuids een hormoon afgeeft en de hersenen zo aanzet follikel stimulerend hormoon te produceren. Het grote voordeel van deze laatste techniek is dat het risico op een meerlingzwangerschap kleiner is.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen