Babyboom
Babyboom
Baby

Paaseierenzoektocht thuis, enkele tips en tricks voor gezelligheid

2 min
Familie
Baby

Paaseierenzoektocht thuis, enkele tips en tricks voor gezelligheid

2 min
Éveil, Santé
Dit weekend vieren we Pasen, maar ook het festival van de chocolade ! Vermaak uw kinderen met een paaseierenzoektocht om paaschocolade te vinden thuis.

Paaseierenzoektocht thuis

Het doel van de eierenjacht is simpel: zoek uit waar de paasklokken de chocolaatjes verstopten.

Organiseer de eierenjacht op paasochtend of na de lunch, zodat u kunt genieten van de chocolaatjes voor bij de koffie, of als toetje voor de meer ongeduldigen.

Voor de allerkleinsten raden we je aan om de chocolade-eieren in het zicht te plaatsen. Maak een pad voor hen om naar de ultieme beloning te leiden.

Je kunt de eierenjacht ingewikkelder en leuker maken. Vind de beste schuilplaats in je huis en verstop daar de chocolaatjes. In een steelpan, onder een kussen, in de wasmachine zijn de mogelijkheden eindeloos! Oriënteer uw kinderen vervolgens door ze "warm" te geven wanneer ze dichterbij komen of "koud" wanneer ze weggaan van de buit.

Als je het geluk hebt een tuin te hebben en het weer het toelaat, kun je een paaseierenzoektocht buiten organiseren. Ook hier is er geen gebrek aan schuilplaatsen! Uw lammetjes kunnen buiten tijd doorbrengen, op zoek naar chocolaatjes.

Paaseierenzoektocht voor de oudere kinderen thuis

Voor de oudere kinderen hebben we een leuke speurtocht bedacht die de beste detectives waardig is. Uw huis wordt een halve dag een onderzoeksgebied.

Uw kinderen gaan op zoek naar aanwijzingen om de chocoladebuit op te graven. Enigma’s, raadsels en rebussen zullen moeten worden opgelost om deze aanwijzingen te verkrijgen. U kunt ze vergezellen met een paar lekkernijen om uw kinderen tijdens het onderzoek te lokken, of u kunt besluiten om de berg chocolaatjes op één en dezelfde schuilplaats op te halen.

Druk hier de Paaseierenzoektocht af.

Andere activiteiten die je met de kinderen kan doen

Wat is een betere manier dan activiteiten voor het gezin te organiseren om uw lentedagen te doen verstrijken terwijl u wacht tot de klokken komen? Profiteer van dit lange paasweekend om uw creativiteit en die van uw kinderen te laten zien.

Eieren om te versieren, stukjes karton en touw zijn je bondgenoten voor een decoratieworkshop met een laag budget. Ontdek onze knutselideeën voor Pasen om samen met uw kinderen te maken. Gebruik deze creaties dan om je huis of de paasdiner te versieren.

Laat iedereen voor de langverwachte zoektocht zijn eigen paastas maken. Personaliseer de tassen die de chocoladeoogstmanden zullen vervangen met verf, vloeipapier, stickers... Je kunt ook oren van de paashaas maken om te dragen tijdens het zoeken naar eieren.

Vrolijk Pasen !

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie