Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Pilgebruik in België

2 min
Kinderwens

Pilgebruik in België

2 min
Éveil, Santé

De pil in België

De pil is nog steeds een heel populaire anticonceptiemiddel, ondanks de steeds grotere waaier aan alternatieven. Het pilgebruik in België is hoger dan in de rest van Europa. Eén op de twee vrouwen tussen 14 en 44 jaar gebruikt in ons landje de anticonceptiepil, in Europa is dat slechts één op de drie.

De cijfers komen van Bayer Schering Pharma dat 12.500 Europese meisjes en vrouwen tussen 14 en 49 jaar, onder wie duizend Belgische, ondervroeg over aspecten van hun seksuele gedrag en over hun houding tegenover anticonceptiemiddelen. Daaruit bleek dat de helft van de Belgische vrouwen tussen 14 en 44 jaar de pil neemt, waarmee België ongeveer een miljoen pilgebruiksters telt. Europa telt in het totaal 25 miljoen gebruiksters.

Daarnaast ondervroeg de farmagroep de vrouwen ook naar hun eerste seksuele ervaringen. In België heeft 34 procent van de vrouwen haar eerste keer plaats op 17 of 18 jaar. Bijna 30 procent heeft al op 16- of 17-jarige leeftijd voor het eerst seks. Bij die eerste keer gebruikt opvallend genoeg de helft van de vrouwen in België geen anticonceptiemiddel.

Redenen om de pil niet te nemen

Reden waarom veel vrouwen de pil niet nemen? Ten eerste de vrees voor onaangename bijwerkingen (51 procent). Een andere groep (45 procent) neemt de pil niet omdat ze vrezen voor gewichtstoename.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen