Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Seks en vruchtbaarheid

2 min
Kinderwens

Seks en vruchtbaarheid

2 min
Éveil, Santé

Seksualiteit en vruchtbaarheid

Je hersenen, je hormonen, je geslachtsorganen, je psyche: alles moet meewerken om jeseksleven op peil te houden.

Do's

  • Doe aan seks zo vaak als jij en je partner er zin in hebben. Er bestaan geen wetenschappelijke bewijzen dat seks móet om gezond te blijven, maar je kan er wel veel plezier aan beleven.
  • Ga naar een dokter (huisarts, gynaecoloog of uroloog, seksuoloog) als je lichaam tijdens seksuele betrekkingen regelmatig ‘in staking' gaat. De meeste problemen zoals erectiestoornissen, vaginale droogte of pijnlijke geslachtsbetrekkingen kunnen goed worden opgelost.
  • Ben je niet langer tevreden over jullie seksleven? Praat er dan over met je partner. Vaak zijn jullie beiden ontevreden, en alleen al het feit dat je er samen over praat kan aanleiding geven tot een opflakkering van de erotiek. Stap naar een arts of therapeut als jullie er samen niet uitkomen.
  • Heb je geen vaste bedpartner? Gebruik dan altijd condooms om je te beschermen tegen aids en andere seksueel overdraagbare aandoeningen.
  • Wil je een kind? Leef dan als koppel zo gezond en stressvrij mogelijk. Jullie kansen om zwanger te worden zijn groter als jullie niet roken, niet overmatig drinken en niet onder psychische druk staan.

Don'ts

  • Schuif je kinderwens niet voor je uit tot je achteraan in de dertig bent of tot je carrière gemaakt hebt. Bedenk dat je vruchtbaarheid vanaf je 36ste langzaam en vanaf je 39ste dramatisch afneemt. Zelfs vruchtbaarheidstechnieken kunnen aan dit biologische gegeven niets veranderen.
  • Laat je niet van de wijs brengen door allerhande berichten in de media of praatjes van kennissen over hun prestaties in bed. Hoe vaak, hoe lang en hoe goed jullie seks is, dat hangt alleen van jou en je partner af.
  • Laat alcohol in de fles! Alcohol is een echte ‘killer' in bed, en dat blijkt nog duidelijker bij mannen dan bij vrouwen. Als je te veel gedronken hebt, wil het zowel met de erectie als met het orgasme vaak niet erg lukken. Ook roken is trouwens nefast voor je seksleven omdat het erectieproblemen in de hand werkt.
  • Negeer erectiestoornissen niet: ze zijn vaak een alarmsignaal dat er iets misloopt met je hart en bloedvaten.
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen