Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Snel zwanger na miskraam zorgt voor gezondere zwangerschap

2 min
Kinderwens

Snel zwanger na miskraam zorgt voor gezondere zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
<p>Een half jaar wachten na een zwangerschap? Te lang, blijkt uit nieuw medisch onderzoek

Vrouwen zouden na een miskraam een half jaar moeten wachten weer zwanger te worden, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Maar nieuw wetenschappelijk onderzoek bewijst het tegendeel...

Beter snel zwanger na een miskraam

Onderzoekers uit het Schotse Aberdeen hebben ontdekt dat vrouwen die snel zwanger werden na een miskraam minder risico lopen op een nieuwe miskraam of andere complicaties bij de zwangerschap.

Vrouwen die langer dan twee jaar wachten met een nieuwe zwangerschap, hebben veel meer risico op een beëindiging of buitenbaarmoederlijke zwangerschap dan vrouwen die eerder weer zwanger worden.

Vlottere bevalling na miskraam

En dat is nog niet alles, want zij hebben minder vaak een keizersnede nodig en er treden minder vroeggeboortes op. Ook de kinderen zelg blijken gezonder; de kinderen hebben minder vaak een laag geboortegewicht dan vrouwen die tot een jaar wachten. Wel moet bij deze groep de bevalling vaker worden ingeleid.

De uitslagen haalden de onderzoekers uit een databank van Schotse ziekenhuizen waar tussen 1981 en 2000 meer dan dertigduizend vrouwen een miskraam hadden doorgemaakt en die daarna opnieuw zwanger zijn geworden. De gegevens zijn gecorrigeerd voor vertekenende factoren zoals de leeftijd van de moeder bij de eerste zwangerschap en de sociaaleconomische status.

Snel zwanger worden na een miskraam kan dus geen kwaad! Integendeel...

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen