Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Sneller zwanger met een ovulatietest

2 min
Kinderwens

Sneller zwanger met een ovulatietest

2 min
Éveil, Santé
<p>Je vindt het moeilijk om je vruchtbare dagen te berekenen? Met een ovulatietest maak jij het jezelf veel gemakkelijker en weet je precies het goede moment te bepalen!

Ben jij aan het proberen zwanger te worden? Dan heb je beslist je vruchtbare dagen al berekend of je temperatuur gemeten. En toch is zwanger worden niet meteen gelukt. Niet verwonderlijk, want 1 op 2 koppels vrijt op de verkeerde dag - ook al hadden ze de vruchtbare dagen berekend.

Sneller zwanger met een ovulatietest

Als je het moeilijk vindt om je vruchtbare dagen te berekenen of als je een onregelmatige cyclus hebt, maakt een ovulatietest het jou veel gemakkelijker te weten wanneer jullie kans maken zwanger te worden.

Hoe werkt een ovulatietest?

Met een ovulatietest test je thuis hoeveel ovulatiehormoon er in je lichaam aanwezig is. Ongeveer 24 tot 36 uur vóór je eisprong of ovulatie optreedt verandert immers de samenstelling van hormonen in je lichaam en dat is eenvoudig te meten. Door te vrijen tijdens deze twee dagen heb je de meeste kans om zwanger te worden.

Je gebruikt de ovulatietest eenmaal per dag op hetzelfde tijdstip, op de dagen rond het moment waarop jij je ovulatie verwacht. Is de test positief, dan duik je best meteen het bed in!

Waar vind ik een ovulatietest?

Clearblue en Predictor zijn 2 bekende merken die ovulatietesten aanbieden. Je vindt deze ovulatietesten bij je apotheek, maar je kan ook in de supermarkt al goedkopere merken vinden.

Ovulatietesten zijn 99% betrouwbaar. Of je zwanger wordt als je tijdens je eisprong die je vaststelde met een ovulatietest vrijt, is echter niet gegarandeerd.

Succes!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen