Babyboom
Babyboom
Baby

Tips om je huiskamer goedkoop ‘baby-proof’ in te richten

2 min
Veiligheid
Baby

Tips om je huiskamer goedkoop ‘baby-proof’ in te richten

2 min
Éveil, Santé
Je eerste baby komt eraan. Dan komt er ineens erg veel op je af. Waarschijnlijk heb je de babykamer in je gedachten al helemaal ingericht. Maar ook je huiskamer wordt ineens wat voller. Gelukkig hoeft dit allemaal niet veel te kosten. Hieronder een paar tips om je huiskamer op een goedkope manier ‘baby-proof’ te maken.

Rusten
Je kunt je baby helaas niet constant in de gaten houden in huis. Er moet immers ook gekookt en schoongemaakt worden. Gelukkig kun je je baby veilig laten rusten én spelen in een babybox. En deze hoeft niet duur te zijn. Zo kun je ervoor kiezen om een inklapbare babybox te kopen. Deze zijn goedkoper dan bijvoorbeeld een vol houten babybox en hebben als voordeel dat ze compact in te klappen zijn wanneer je ze bijvoorbeeld op wilt bergen of mee wil nemen op vakantie. In combinatie met een boxmatras is de inklapbare babybox ook nog eens te gebruiken als reisbedje. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Eten
Het is wel zo gezellig als je kleine lekker samen met jou aan tafel kan zitten tijdens het eten. Ook dit kan zonder al te veel kosten gerealiseerd worden. Kinderstoelen heb je namelijk in vele soorten en maten. Omdat kinderstoelen in Europa tegenwoordig aan strenge eisen moeten voldoen, ben je ook bij goedkopere kinderstoelen gegarandeerd van optimale veiligheid en comfort voor je kindje. Ook hier geldt weer dat kunststof kinderstoelen (in tegenstelling tot veel houten kinderstoelen) het voordeel hebben om makkelijk en compact ingeklapt te kunnen worden. Ideaal dus als je de kinderstoel na het eten wilt opbergen. En omdat de keuze uit kinderstoelen zo ruim is, kun je zeker zijn van een kinderstoel die helemaal naar jouw smaak is!

Zitten
Heeft je baby even geen zin om in de babybox te liggen? Dat kan gebeuren natuurlijk! Gelukkig is er dan nog een tweede oplossing. Baby’s vinden een wipstoeltje namelijk ook erg leuk. Ze kunnen erin relaxen, spelen, eten én het is een veilige plek voor je baby op momenten dat je zelf even je beide handen vrij wilt hebben. Een ander voordeel van wipstoeltjes is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen zodat je altijd zicht op je kind kan blijven houden. Veel wipstoeltjes hebben een verstelbare rugleuning zodat je ze ook kunt gebruiken om je kind in te voeden. Maar ook een speelboog is niet ongewoon. Zo zal je kleine zich geen moment hoeven vervelen in het wipstoeltje.

Veiligheid
Baby’s worden ouder en er komt een moment dat ze gaan kruipen en wat later ook lopen. Het zal je dan al snel opvallen dat er veel gevaarlijke plekken in huis zijn: kastjes, hoeken van tafels, deuren, trappen, stopcontacten, noem maar op. Het is dan ook goed dat er voor elke gevaarlijke plek in huis een oplossing is. En dit zijn gelukkig geen dure oplossingen. Zo beschermt bijvoorbeeld een kastdeurklem de vingertjes van je kindje en zal een stopcontactbeveiliger aanraking met elektriciteit voorkomen. Deze artikelen kosten slechts een paar euro maar zijn onmisbaar voor een veilige leefomgeving voor je kind.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid