Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Sneller zwanger worden

2 min
Kinderwens

Sneller zwanger worden

2 min
Éveil, Santé
Babyboom verzamelde gekke, geweldige en gezonde tips om sneller zwanger te worden in een Babygids.

Al je vriendinnen lijken zwanger te worden na die eerste maand, maar jullie proberen nu al enkele maanden - misschien zelfs enkele jaren? Niet wanhopig worden, zwanger worden is een wonderbaar gegeven en alles - je gezondheid, je partner, seks - moeten juist zijn voor je ook maar de kans hebt zwanger te worden.

Omdat we op de redactie veel - heel veel - vragen krijgen naar tips om sneller zwanger te worden, voegden we alle tips die de redactrices in de laatste jaren verzamelden samen in een rubriek.

De Babygids staat vol toffe tips over je vruchtbaarheid, je zwangerschap en je baby. Kijk onder 'onvruchtbaarheid en steriliteit' om sneller-zwanger tips te vinden!

Wij geven je hier alvast drie onvoorstelbare tips mee:

Ochtendseks?

Elke vrouw en elke man hebben hormonale schommelingen die bepalen of men meer of minder zin heeft om te vrijen. Mannelijke hormonen zijn het actiefst in de vroege ochtend, en heel wat mannen vrijen dan ook het liefst. De spermakwaliteit is dan het hoogst!

Je kan sneller zwanger worden in oktober

Wetenschappers beweren dat de hormonale activiteit voor een man vooral hoog is in oktober, en dat ook net heel wat vrouwen dan "gemakkelijker" te bevruchten zijn. De meeste mannen tellen meer sperma in de winter.

Meer seks

Uit nieuw onderzoek blijkt dat regelmatig seks hebben zorgt voor veranderingen in het immuunsysteem van de vrouw, waardoor hun vruchtbaarheid wordt vergroot – en daarmee de kans om zwanger te worden. Het geeft eindelijk een antwoord op de vraag waarom seks buiten de vruchtbare periode toch goed is voor de vruchtbaarheid. De studie maakt duidelijk dat het lichaam van vrouwen op seks reageert door meer antilichamen van een bepaalde soort aan te maken, ter voorbereiding op een mogelijke zwangerschap. Het zorgt er onder meer voor dat de 'vreemde' spermacellen niet worden aangevallen door het immuunsysteem.

Missionarishouding

Welk standje gebruik je in bed om sneller zwanger te worden? Er zijn inderdaad standjes die het sperma dieper in jouw lichaam verspreiden, waardoor je kans op een zwangerschap verbetert. Zo is het bijvoorbeeld beter om, als je zwanger wil worden, seks te hebben op handen en voeten, waarbij je partner langs achter bij je binnendringt (missionarishouding).

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen