Babyboom
Babyboom
Baby

Tut tegen wiegedood?

2 min
Veiligheid
Baby

Tut tegen wiegedood?

2 min
Éveil, Santé
Duitse wetenschappers ontdekten enkele opvallende tips tegen wiegedood.

Hoe wiegedood veroorzaakt wordt, blijft onduidelijk. Duitse wetenschappers hebben zich nu maandenlang met het thema beziggehouden en geven de Duitse bevolking enkele opvallende tips, die we graag met jullie delen.

In Duitsland is wiegedood nog steeds een veelbesproken thema. Tot voor enkele jaren telde Duitsland in Europa het hoogst aantal baby's die overleden door wiegedood. Ondertussen werd het aantal sterftegevallen sterk teruggedrongen, maar wiegedood komt nog steeds voor. Net als bij ons.

De wetenschappers ontdekten nu dat baby's de neiging hebben intens te knuffelen met kussens, dekens of knuffeldieren. Dat voelt immers net als in de baarmoeder en geeft hen een veilig en geborgen gevoel. Maar net die dekens, knuffeldieren en kussens moet men uit het bedje en wiegje van een baby weghouden.

Tut tegen wiegedood

Veel opvallender is het feit dat de Duitse wetenschappers ontdekten dat kinderen die inslapen met een tut of fopspeen 90% minder kans hebben op wiegedood. Ook in de Verenigde Staten wordt het gebruik van tutters ondertussen gepromoot tegen wiegedood.

De Duitse wetenschappers vertelden bovendien dat kinderen met wie veel gespeeld wordt en met wie veel gesproken wordt, duidelijk minder kans maken op wiegedood. Een baby zou maximum 3 seconden mogen huilen zonder reactie van de ouders. Duurt het huilen langer, wordt het risico groter.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid