Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Vaginale ring als voorbehoedsmiddel veroorzaakt bloedklonters

1 min
Kinderwens

Vaginale ring als voorbehoedsmiddel veroorzaakt bloedklonters

1 min
Éveil, Santé
<p>De vaginale ring, Nuva-ring, wordt in Amerika door duizenden vrouwen beschuldigd de oorzaak te zijn van gevaarlijke bloedklonters.

De producenten van de vaginale ring [Nuva-ring->http://www.voeljevrij.be/index.asp] blijven volhouden dat hun voorbehoedsmiddel niet gevaarlijker is dan andere voorbehoedsmiddelen en dat vrouwen die roken of gevoelig zijn aan bloedklonters dit voorbehoedsmiddel beter niet nemen. Maar in Amerika gaat de eerste rechtzaak tegen het voorbehoedsmiddel van start.

Nuva-ring veroorzaakt bloedklonters

Een journaliste schreef in een artikel hoe artsen bloedklonters in haar lichaam vaststelden en ervan overtuigd waren dat die door de vaginale ring veroorzaakt werden. Duizenden vrouwen reageerden met een soortgelijk verhaal. Alle klachten worden nu gebundeld en komen in het najaar voor het gerecht.

Nuvaring als voorbehoedsmiddel

Nuvaring is, volgens de website van de producent, een anticonceptiemethode ontworpen om het vrouwen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is een ring, met de grootte van je hand, die vrouwen zelf in hun vagina aanbrengen. De vagina is een ideale plek om anticonceptie toe te dienen, schrijft de website. Een belangrijke reden hiervoor is dat via de vagina de werkzame stoffen snel, gemakkelijk en vooral heel gelijkmatig in je bloed worden opgenomen.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
14.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
14.99
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen