Babyboom
Babyboom
Baby

Veilig genieten van de natuur

2 min
Veiligheid
Baby

Veilig genieten van de natuur

2 min
Éveil, Santé

Brengen jullie graag de vakantie door op het platteland, in alle rust, ver van alle drukte en verkeer?

Je kind zal dit soort vakantie zeker ook op prijs weten te stellen. Het zal blij zijn om de natuur en dieren te ontdekken. Vele kinderen die in de stad wonen, weten niet waar het fruit, de groenten en het vlees dat ze dagelijks eten vandaan komt en dat kunnen ze 'op den boerenbuiten' leren.

Om er een fijne vakantie van te maken, is het belangrijk rekening te houden met enkele 'ongemakken' die je kan tegenkomen op het platteland. Zo zijn er streken waar er veel teken voorkomen. Doe daarom je kind een paar botten aan tijdens jullie wandelingen in het bos of in het woud. Kijk iedere avond voor de zekerheid of je kind geen tekenbeet heeft. Zoja, doe dan alcohol op de beet en haal de teek weg met een pincet. Blijk ook waakzaam in streken waar adders voorkomen. Ga niet zomaar in de eerste de beste lokale rivier zwemmen en ga altijd eerst na of zwemmen toegelaten is.

De planten zelf zijn eigenlijk het grootste gevaar op het platteland. Hoe mooi en aantrekkelijk ze ook mogen zijn, hun giftige werking is niet te onderschatten. In het ideale geval kan je een boek meenemen waar alle planten en hun kenmerken in vermeld staan. Enkel voorbeelden van giftige planten: de roze laurier, brem, taxus, vingerhoedskruid,...

Verbied je kind om bessen van struiken te plukken en op te eten. Zelfs als sommigen eetbaar zijn (bv. bosaardbeien, blauwe bosbessen, braambessen), zijn er ook anderen die giftig zijn dus je kan beter geen enkel risico nemen. Hetzelfde geldt trouwens voor paddestoelen.

Als jullie op een boerderij verblijven, zorg er dan voor dat je kind niet in de buurt komt van putten of landbouwmachines.

Ten slotte moet je je kind ook op het platteland beschermen tegen de zon. Een hoed en zonnecrème zijn dus onontbeerlijk.

Als je met al deze tips rekening houdt, is de veiligheid van je oogappel gewaarborgd en kunnen jullie ten volle genieten van die prachtige natuur.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid