Babyboom
Babyboom
Baby

Veiligheid in huis bevorderen

2 min
Veiligheid
Baby

Veiligheid in huis bevorderen

2 min
Éveil, Santé

De meeste ouders hebben het gevoel dat de baby zich in huis in een veilige omgeving bevindt en worden dan soms minder waakzaam. Toch schuilen er in huis ook heel wat gevaren voor een nieuwsgierige baby. Nu de baby kruipt en zich zelfstandig kan rechttrekken aan meubels en stoelen, kunnen er heel wat ongelukjes gebeuren.

Je hoeft uiteraard niet voortdurend te vrezen voor je baby's veiligheid maar je kan je baby wel leren om zelf te zien wat gevaarlijk is.

Het is dus een kwestie van je baby te beschermen terwijl je hem toch toelaat zijn ontdekkingsreis verder te zetten. Je moet eigenlijk tegelijkertijd waakzaam en discreet zijn.

Nu je baby 10 maanden is, begrijpt hij heel goed wat je bedoelt met « nee »

. Aarzel dan ook niet om zo duidelijk te maken wat niet mag met de nodige uitleg.

Zeg bijvoorbeeld:

« Neen, je mag het mes niet aanraken want je kan je daaraan snijden en dat doet pijn. » «Nee, je mag de oven niet aanraken want dat je kan je daaraan verbranden en dat doet pijn. ».

Zelfs als je kind niet de zin van de woorden begrijpt, zal het feit dat je de weigering motiveert en een dialoog hebt, wel zin hebben. Als je baby iets verbiedt, is het belangrijk dat er overeenkomst is tussen je blik, je gebaren en je woorden. Je gebaren zijn daarbij even belangrijk als de woorden om je kind te doen begrijpen dat het voorzichtig moet zijn.

Probeer niet te veel dingen tegelijkertijd te verbieden want in dat geval zal je kind waarschijnlijk geen enkel verbod respecteren.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid