Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Verbeter al vrijend de spermakwaliteit van je man!

2 min
Kinderwens

Verbeter al vrijend de spermakwaliteit van je man!

2 min
Éveil, Santé

Bevordert dagelijks ejaculeren de zaadkwaliteit?

De Australische gynaecoloog en verloskundige David Greening vroeg aan 118 mannen met sperma van lage kwaliteit om een week lang elke dag te ejaculeren. Verder mochten ze niks veranderen aan hun levensstijl. Het resultaat? Een dagelijkse ejaculatie zorgt voor een betere zaadkwaliteit!

Achteraf bleek dat de kwaliteit van het sperma was verbeterd bij 81 procent van de mannen. Velen onder hen zagen de kwaliteit evolueren van “slecht” of “gemiddeld” naar “goed”.

De dagelijkse zaadlozing zou ervoor zorgen dat het sperma beweeglijker wordt. De kwaliteit van het sperma verbetert ook omdat de zaadcellen minder lang in de zaadkanalen blijven. Daardoor worden ze minder blootgesteld aan de schadelijke effecten van bepaalde moleculen die daar aanwezig zijn.

Moet je dan elke dag vrijen om je kans op zwangerschap te verhogen?

Koppels die graag kinderen willen, kunnen volgens Greening best een week voor de eisprong van de vrouw elke dag vrijen, om zo hun kans op een zwangerschap te verhogen.

Betere zaadkwaliteit niet voor iedereen na dagelijkse ejaculatie

Toch moet gezegd dat het niet voor iedereen aan te raden is. Bij 19 procent van de mannen uit het onderzoek was de kwaliteit van hun zaadcellen zelfs verminderd.

Ook jouw gynaecoloog of een fertiliteitscentra zullen je aanraden om niet elke dag te vrijen. Een dagelijkse ejaculatie kan uitputting veroorzaken van de voorraad zaadcellen. Maar ook zei zeggen dat te lang 'sparen' niet goed is voor de kwaliteit van de zaadcellen. Om de twee tot drie dagen in bed duiken zou de kwaliteit van het sperma optimaal houden.

Beperk vrijen dus zeker niet enkel tot die dagen dat je vruchtbaar bent. Twee tot drie keer per week is best voor de kwaliteit van het sperma en voor een gezonde relatie.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
14.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
14.99
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen