Babyboom
Babyboom
Zwanger

Een meter en peter kiezen: hoe begin je eraan?

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Een meter en peter kiezen: hoe begin je eraan?

2 min
Éveil, Santé

Moet ik het vragen voor of na de geboorte?

Door het tijdens de zwangerschap te vragen, zal de peetouder al vanaf de baarmoeder betrokken zijn, waardoor hij/zij een sterkere emotionele band met jullie kind zal kunnen opbouwen.

Peetouder zijn is geen beslissing die lichtvaardig wordt genomen, afhankelijk van het gezin is het een grote verantwoordelijkheid die het familielid zal dragen, soms is het ook de symboliek die groot is. Door je potentiële peetouder te vragen of hij of zij peetouder van je kind wil worden voordat het kind geboren is, kan je geliefde zich minder beperkt voelen in zijn of haar keuzes en kan hij of zij zijn of haar gedachten laten rijpen. Het is inderdaad gemakkelijker zo'n voorstel te weigeren als het kind nog niet geboren is. Als hij of zij ja zegt, zal hij of zij zich met meer enthousiasme en passie kunnen inzetten tijdens het leven van de baby. 

Er zij op gewezen dat verzoeken om sponsoring het vaakst worden gedaan in de laatste maanden van de zwangerschap.

Tenslotte, als je jouw kind zo snel mogelijk wilt dopen, zal het voor jouw persoonlijke organisatie handiger zijn om een peetouder te hebben voordat het kind geboren is. 

Als je besluit tijdens de zwangerschap een peetouder te kiezen, kan je tijdens de verschillende fasen in jouw zwangerschap je aanvraag doen, bv: wanneer de zwangerschap wordt aangekondigd of wanneer het geslacht bekend wordt gemaakt. 

Door na de geboorte een aanzoek te doen, geef je het gelukkige paar een leuke verrassing, dus verwacht je een spontanere reactie.

Probeer een aanzoek te doen wanneer je jouw geliefde persoonlijk kunt zien, voor of na de bevalling.

In het geval van het christelijk doopsel zij erop gewezen dat de peetouders de drie sacramenten van de christelijke initiatie moeten hebben ontvangen: het doopsel, het vormsel en de eucharistie.

Ontdek nu in onze shop !
Omum
Ma Jolie Peau Hydraterende Gezichtscreme
22.64
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Omum
Ma Jolie Peau Hydraterende Gezichtscreme
22.64
Kopen
Mamabaas
Fit en gezond tijdens en na je zwangerschap
12.95
Kopen
Mamabaas
Het Echoboek
7.98
Kopen