Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Wat is een draagmoeder?

1 min
Kinderwens

Wat is een draagmoeder?

1 min
Éveil, Santé
<p>Een draagmoeder is een vruchtbare vrouw die een baby draagt voor een onvruchtbare vrouw. Na de geboorte wordt de baby, in de meeste gevallen tegen betaling, overhandigd aan het paar dat de opdracht heeft gegeven.

 

Wanneer kiest men voor een draagmoeder?

Men kan voor een draagmoeder kiezen wanneer andere vruchtbaarheidsbehandelingen de vruchtbaarheid van de vrouw ook niet bevorderden of wanneer de vrouw absoluut onvruchtbaar is, bijvoorbeeld door de afwezigheid van een baarmoeder.

  • In de meeste gevallen, zal de draagmoeder kunstmatig bevrucht worden met het sperma van de man van de onvruchtbare vrouw.
  • Als de onvruchtbare vrouw eicellen produceert, kunnen enkele eicellen worden afgenomen om ze in vitro te bevruchten. Het embryo zal dan in de baarmoeder van de draagmoeder worden geïmplementeerd. Het voordeel hiervan is dat de baby genetisch verwant is met zijn ouders.

Een probleem dat zich hierbij echter vaak stelt is dat de draagmoeder gehecht raakt aan het kind dat ze 9 maanden lang gedragen heeft en het bijgevolg bijzonder moeilijk vindt om afstand te doen van het kind.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen