Babyboom
Babyboom
Baby

Welk type huid heeft jouw baby?

2 min
Wellness
Baby

Welk type huid heeft jouw baby?

2 min
Éveil, Santé
De huid van je baby is zoals elke babyhuid, ze oogt perfect en mooi, maar is in werkelijkheid zeer kwetsbaar.

De babyhuid heeft bij de geboorte een immature huidbarrière. De babyhuid is zeer kwetsbaar en gevoelig aan agressies van buitenaf, en bereikt een eerste stadium van maturiteit op de leeftijd van 2 jaar. Bovendien is de babyhuid tussen 0 en 2 jaar nog niet in staat om een goed niveau van hydratatie te handhaven, wat essentieel is voor de goede werking van de huidcellen.

Normale huid, droge huid, zeer gevoelige huid of huid met neiging tot atopie? Ontdek het huidtype van je baby en de producten die je kan gebruiken voor de verzorging ervan.

 

Normale huid

De normale huid van een baby voelt zacht, soepel en zijdeachtig aan. De huid vertoont geen onregelmatigheden, geen teken van droogheid of gevoeligheid.

Droge huid

De droge huid van een baby heeft een tekortkoming van de lipidenbarrière en is meer uitgedroogd dan een normale huid. Dit huidtype vereist speciale aandacht.

Huid met neiging tot atopie

Atopisch eczeem, ook wel atopische dermatitis genoemd, treft 1 kind op vijf(1). Maar atopisch betekent niet atypisch. Als de manifestaties van dit eczeem onaangenaam zijn (roodheden, jeuk, droogheid, …) zijn ze noch zeldzaam noch besmettelijk voor andere baby’s en niet onherroepelijk. 

 

Zeer gevoelige huid

De zeer gevoelige huid van een baby is zoals elke babyhuid gevoeliger en kwetsbaarder dan de huid van een volwassene. De huid wordt gekenmerkt door het makkelijk verschijnen van roodheden door de dagelijkse agressies (wind, kalkhoudend water, wrijving met kleding…) en manifesteert zich door ongemakken (trekkerig gevoel, jeuk, verhitting van de huid…).

Ken je het huidtype van je baby? Doe de test!

 

(1) Watson 2011, Isaac 1998.

Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Nederlands
0.00
Kopen
En nog meer ...
Wellness