Babyboom
Babyboom
Baby

Welke fles kies je voor jouw baby?

2 min
Voeding
Baby

Welke fles kies je voor jouw baby?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je kiest voor flessenvoeding en wil alvast alles in huis halen voor je baby komt. Maar hoe kies je de juiste fles? Babyboom vroeg vroedvrouw Imke om raad.

Je kiest voor flessenvoeding en wil alvast alles in huis halen voor je baby komt. Maar als je in de babywinkel staat, weet je niet waar beginnen! Zoveel verschillende flessen! Hoe kies je nu de juiste fles voor jouw baby? Babyboom vroeg vroedvrouw Imke om raad.

Welke 3 tips zou je aan iedereen meegeven die voor flessenvoeding kiest?

  • "Een eerste belangrijke tip", zegt vroedvrouw Imke,"is niet meteen te veel flessen in huis te halen. Je weet immers nog niet of je baby van de fles die jij uitkiest zal drinken. Stel je voor dat je zo maar even 10 flessen van een bepaald merk in huis haalt en dan tot de conclusie komt dat je baby niet vlot drinkt uit deze flessen. Haal 2 of 3 flessen. Je ouders of je partner kunnen na de geboorte wel even extra flessen halen gaan als dat nodig is. Was je ze meteen af na gebruik, is het waarschijnlijk niet nodig meer flessen te halen.
  • "Vraag voor je voorbereidende inkopen even het moederhuis welke flessen zij gebruiken. Het is een goed idee het merk van flessen en melkpoeder wat in het moederhuis gebruikt wordt ook in huis te halen."
  • "Tenslotte raad ik iedereen aan te kiezen voor [BPA-vrije flessen->http://www.Babyboom/nl/baby/borstvoeding-of-flessenvoeding/flesvoeding-512/article/zuigflessen-uit-kunststof-giftig]. Ondertussen maakt elke producent flessen zonder BPA. Heb je echter nog flessen staan van een oudere baby, dan raad ik ze aan die te vervangen. Beter voorkomen dan genezen."

Plastiek of glas?

De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van je fles is het materiaal; kunststof of glas. Beide zuigflessen zijn in ieder geval goed schoon te maken en uit te koken. Het enige nadeel van kunststof is wel dat deze zuigflessen na verloop van tijd door het uitkoken ‘dof’ kunnen worden. Glazen flessen mee op reis of op stap nemen, is dan weer vervelend.

Wat is eigenlijk het verschil tussen al die flessen?

Wij geven je alvast een kort overzicht van de flessen en hun verschillen die je in de babywinkel tegenkomt.

  • Populair vandaag is MAM, een fles die buikkrampjes helpt voorkomen. Wat de redactie vooral opvalt, is dat je deze fles wel erg gemakkelijk zuiver kan krijgen; je draait ze gewoon helemaal uit elkaar!
  • Ook nieuw op de markt is de Medela Calma; een zuigfles voor kindjes die borstvoeding krijgen en afwisselend de fles krijgen.
  • Tigex flessen worden vaak aangeraden door moeders met hongerige baby's. Ook Avent heeft geen moeite met een dikke pap. Zowel Tigex als Avent bestaan uit 1 stuk, waardoor ze moeilijker zuiver te maken zijn.
  • Dr. Brown zuigflessen worden ook wel eens de 'groene flessen' genoemd. Deze flessen zouden niet enkel lucht vermijden (waardoor buikkrampen afnemen), maar zouden hierdoor ook een beter vitaminebehoud hebben. De lezeressen van Babyboom zijn in het Forum alleszins enthousiast over de verminderde buikkrampen bij hun baby na het gebruik van deze fles.

Heel wat flessen scoren minder goed bij de lezeressen van Babyboom. Waarom lees je in ons Forum.

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding