Babyboom
Babyboom
Baby

Welke melk kiezen voor je kind?

2 min
Voeding
Baby

Welke melk kiezen voor je kind?

2 min
Éveil, Santé
Een pasgeboren baby heeft tijdens zijn eerste levensmaanden enkel melk nodig. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt borstvoeding aan tot je baby 6 maanden is. Vervolgens kan je beginnen met vaste, gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, aangevuld met melk tot je kindje 3 jaar en ouder is.

Welke melk moet ik kiezen voor mijn kind?

Koemelk bevat 3 keer meer eiwitten dan moedermelk. Te veel eiwitten kunnen schadelijk zijn voor de nieren van baby's en verhogen ook het risico op obesitas op latere leeftijd.

Koemelk bevat bovendien niet genoeg vitamines, ijzer of meervoudig onverzadigde vetten, essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Koemelk is niet aangepast aan de voedingsbehoeften van baby’s en kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Melk van andere dieren (schapen, geiten, ezelinnen ...) is helemaal niet geschikt voor baby’s.

Plantaardige melken op basis van soja, kastanjes, amandelen, hazelnoten, mogen ook niet worden gebruikt om een baby te voeden.

Ook andere melken met specifieke eigenschappen (anti-reflux, hypoallergeen ...) gebruik je best niet zonder een arts te raadplegen.

Zuigelingenmelk voor baby's

Zuigelingenmelk is het beste alternatief of de beste opvolger voor moedermelk, omdat zuigelingenmelk speciaal ontworpen werd om aan de behoeften van baby’s te voldoen. De melk is verkrijgbaar in twee vormen: poeder dat moet worden aangelengd met mineraalwater of een gebruiksklare, vloeibare vorm.

De samenstelling evenals de productie van zuigelingenmelk is onderworpen aan precieze en strenge normen die hun nutritionele en hygiënische eigenschappen garanderen.
 
Er zijn verschillende categorieën afhankelijk van de leeftijd van je kindje:

  • Eersteleeftijdsmelk is perfect samengesteld om moedermelk te vervangen of op te volgen vanaf de geboorte tot 6 maanden; wanneer je begint met de voedseldiversificatie.
  • Van 6 maanden tot 1 jaar schakelt je kindje over op tweedeleeftijdsmelk, ook wel opvolgmelk genoemd. Deze melk is geschikt voor kinderen die met vaste voeding zijn begonnen en minimaal één volledige en evenwichtige maaltijd per dag eten. Op deze leeftijd heeft je kindje nog steeds 500 ml tweedeleeftijdsmelk per dag (verdeeld over twee flesjes) nodig tot hij 1 jaar is, om zo zijn voedingsbalans te garanderen.
  • Van 1 tot 3 jaar kan je kindje Candia groeimelk drinken. Groeimelk voorziet in de specifieke energie- en voedingsbehoeften (ijzer en essentiële vetzuren).

 

Dit artikel vervangt in geen enkel geval het advies van een geneesheer of gezondheidsdeskundige. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of een kinderarts.

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding