Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Wil je zwanger worden? Ga dan eerst op zoek naar foliumzuur.

2 min
Kinderwens

Wil je zwanger worden? Ga dan eerst op zoek naar foliumzuur.

2 min
Éveil, Santé

Als je met je dokter overlegd hebt om te stoppen met je pil, heeft hij je vast aangeraden te starten met foliumzuur. Maar ook als je het niet met je dokter bespreekt dat je graag zwanger wil worden, moet je eraan denken met foliumzuur te starten op hetzelfde ogenblik dat je met de pil stopt.

Maar waarom is foliumzuur zo belangrijk?

Je kan natuurlijk nooit de garantie krijgen dat jij een gezond kindje krijgt, maar je kan wel proberen om de kans op een aandoening zo klein mogelijk te maken. Dat doe je door voor en tijdens de zwangerschap gezond te leven. En door het slikken van extra foliumzuur. Want in ons voedsel zitten vandaag onvoldoende vitaminen en ontbreekt foliumzuur in belangrijke mate.

Foliumzuur verkleint de kans op een aantal ernstige aandoeningen bij de baby. Zoals een baby met een ‘open ruggetje' of een ‘open schedel'. Deze aangeboren aandoeningen noemen we ook neurale-buisdefecten.

Een kind met een open ruggetje is meestal lichamelijk gehandicapt. Het kind kan daarnaast ook een verstandelijke handicap hebben. Een kind met een open schedel heeft slecht ontwikkelde hersenen. Soms heeft het zelfs helemaal geen hersenen. Een baby met open schedel overlijdt meestal kort na de geboorte.

Waar haal ik foliumzuur?

Foliumzuur haal je bij de apotheker. Het is niet nodig om een voorschrift van je dokter te hebben. De meeste apothekers verkopers foliumzuur samen met extra vitaminen, zodat jouw lichaam goed voorbereid wordt op een zwangerschap.

Zij zullen ook aanraden foliumzuur voor langere tijd te nemen. Er zijn zelfs een aantal merken die je begeleiden met extra vitamines tot in jouw borstvoedingsperiode.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen