Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Wil jij weten of het een jongen of meisje wordt?

2 min
Kinderwens

Wil jij weten of het een jongen of meisje wordt?

2 min
Éveil, Santé
<p>Drie jaren gevangenisstraf krijgen Chinese mama's die voor de geboorte een echografie laten maken om het geslacht van hun kindje te laten bepalen. En dat terwijl het in ons land helemaal in is om op voorhand te weten of je baby een jongen of meisje wordt.

Op het platteland in China vinden veel mensen het nog steeds belangrijker een zoon dan een dochter te krijgen en houden ze zich nog steeds aan de één-kind-politiek. Meisjes worden dan ook geaborteerd, zodra de ouders weten wat dat eerste kindje zal zijn. Droomde jij een jongen of een meisje? Wilde jij op voorhand weten wat het geslacht van je baby zou zijn? En hoe voelde jij je als je het éénmaal wist?

In ons land weten we ondertussen graag op voorhand of het een jongen of een meisje wordt. De babykamer wordt roze of blauw geschilderd, de kleerkast komt vol te hangen met dromerige jurkjes of stoere vestjes en we concentreren ons op één naam; die van een jongen of een meisje.

Sommigen houden het geslacht hardnekkig geheim voor vrienden en familie, terwijl anderen ook de naam meteen erbij vertellen. Heb jij het geslacht verraden aan vrienden en familie? Of heb je dat als verrassing gehouden? Heb je hen ook namen laten weten?

Maar af en toe lukt het helemaal niet. Ook al wil je dan dolgraag weten wat het geslacht zal worden, de arts kan het niet zien. Tja, dan blijft er maar één mogelijkheid over: wachten - net als in de goede, oude tijd! Was bij jou het geslacht gemakkelijk te zien? Of twijfelde de dokter? Ken je iemand bij wie het geslacht fout werd vastgesteld? Of overkwam jou dit?!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen