Babyboom
Babyboom
Baby

Zelfgemaakte decoraties voor Kerstmis

2 min
Familie
Baby

Zelfgemaakte decoraties voor Kerstmis

2 min
Éveil, Santé
Nadat je je talenten kon botvieren met de versieringen voor Halloween, is nu het moment aangebroken om de Kerstversiering boven te halen. Beter nog... het is het moment om je EIGEN kerstversiering te maken. Berg de maskers van de spoken en monsters dus maar terug op en haal de valse sneeuw en glitters boven om de Kerstman naar behoren te ontvangen.

Kerstmis is gewoonlijk een dure periode. Maar niet dit jaar! Volg onze tips om, samen met de kinderen, prachtige kerstballen te maken voor weinig geld.

Sneeuwballen gemaakt van zoutdeeg

Stap 1: Het deeg bereiden

● 1 kop fijn zout

● 1 kop lauw water

● 2 koppen bloem

Meng zout en bloem en giet dan het lauwe water er in één keer bij, kneed het deeg tot je een soepele textuur hebt zonder kleverig te zijn.

Pas indien nodig de hoeveelheden aan: doe er wat water bij als het deeg te brokkelig is of omgekeerd wat bloem indien het deeg te lopend is.

Tip: Voeg eens enkele druppeltjes kleurstof voor voeding bij, om het deeg een kleurtje te geven en de kerstboom wat op te fleuren.

Zodra het deeg klaar is, is het moment aangebroken om onze kleine creatievelingen aan het werk te zetten. Alles kan en mag: versieringen in de vorm van dennenbomen, dieren, hartjes, letters, de Kerstman (voor de kindjes met echt artistiek talent!)

Maak in elk motief een inkerving zodat je er een stukje touw door kan steken. Dat dient om de sneeuwbal in de kerstboom te hangen wanneer hij klaar is.

Vooraleer je aan de laatste stap, het bakken, kan beginnen, moet je eerst de versieringen wat laten drogen om luchtbellen te voorkomen.

Stap 2: Het deeg bakken

Baktemperatuur: Tussen 75° en 110° C

Baktijd: Die hangt af van het drogen en de dikte van de versieringen. Je moet dus regelmatig even de oven controleren.

Stap 3: Het deeg versieren

De laatste, maar niet de minste stap. Opnieuw kunnen de kindjes hun creatieve talent en hun verbeelding botvieren. Geef hen dus alle mogelijke materialen om de kerstballen te versieren.

Denk aan lijm, verf, linzen, zaadjes, bloemen, bladeren, knopen, parels, pluimen, zelfklevers, katoen watten…

Kerstballen in polystyreen of piepschuim

Zo is kerstballen maken echt supersimpel! Alles wat je nodig hebt:

In een grootwarenhuis of een papeterie koop je witte bollen in piepschuim en wat haakjes om ze te bevestigen

Voor de rest ga je maar in al je schuiven op zoek naar lijm, papieren servetten, oude kranten en magazines (voor een vintage kerstboom), inpakpapier, die bobijntjes met linten die je al die jaren bijgehouden hebt in de gedachte dat ze ooit van pas zouden komen… Wel, dat moment is gekomen, en nu is het tijd om te tonen hoe vernuftig je bent met wat je bij de hand hebt.

Kerstballen om snel te versieren

Transparante ballen die je ook kan vullen zijn ideaal voor decoraties op het laatste minuutje. De kinderen kunnen er heel snel en gemakkelijk mee aan de slag: de bollen kunnen naar hartenlust gepersonaliseerd worden door ze naar eigen smaak te versieren en te vullen.

Stop er figuurtjes in, parels, watten, lintjes, pluimen, allerlei voorwerpen, zelfs koekjes en snoepjes…

Zelfgemaakte versieringen geven echt de geest van Kerstmis weer, het samenhorige van het gezin, waar iedereen zijn steentje bijdraagt om de kerstboom te versieren. En bovendien heb je een originele kerstboom, voor weinig geld, die met heel veel liefde door het hele gezin versierd werd!

Dit artikel is afkomstig van Disney Baby.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie