Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Zin om papa te worden op je vijftigste?

2 min
Kinderwens

Zin om papa te worden op je vijftigste?

2 min
Éveil, Santé

Als je heel wat ouder bent dan je partner en graag een kind met haar wil, vraag je je waarschijnlijk toch eens af welke invloed die factor leeftijd eigenlijk kan hebben.

Het enige wat echt telt, is de manier waarop jij de situatie beleeft. Als jij ervan overtuigd bent dan je situatie heel normaal is, dan zal het kind dat ook zo aanvoelen. Jong zijn is trouwens niet alleen een kwestie van leeftijd maar het gaat vooral over wat er in je hoofd omgaat.

Met een gemiddelde levensverwachting van 75 jaar, kan je je ook afvragen hoe lang je je kind in theorie zal kennen en zo tot de vaststelling komen dat het waarschijnlijk de moeite loont.

In tegenstelling tot vrouwen, lopen mannen minder lichamelijke risico's als ze op latere leeftijd vader worden. Mannen produceren trouwens constant nieuwe zaadcellen, terwijl de vrouw geboren wordt met een voorraad eicellen waar ze het de rest van haar leven mee moet doen. Het spreekt voor zich dat deze eicellen dan ook meer aan veroudering onderhevig zijn dan de mannelijke zaadcellen.

Als je dus als man wat ouder bent, is het eenvoudigweg een persoonlijke beslissing. Als je nog ten volle van het vaderschap wil genieten, heb je die keuze.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen