Babyboom
Babyboom
Baby

Zuigflessen uit kunststof giftig?

2 min
Voeding
Baby

Zuigflessen uit kunststof giftig?

2 min
Éveil, Santé
<p>We stellen ons steeds meer vragen bij plastic in kinderproducten. Hoeveel plastic gebruik jij?

Zuigflessen, speelgoed en zelfs voedingsmiddelen worden vandaag verpakt in plastiek. Een baby is omringd met kunststof. Toch begint men zich af te vragen of Bisphenol A, een bestanddeel van plastiek, zo gezond is voor een baby... In Canada gaat men zelfs zo ver dat de regering het gebruik van Bisphenol A in babyproducten verbiedt.

Wat is Bisphenol A?

Bisphenol A wordt gebruikt in de productie van policarbonaat. Policarbonaat is een kunststof die gebruikt wordt voor het maken van zuigflessen, speelgoed en in de verpakking van babyvoeding. Men spreek ook wel eens van BPA. Net als glazen flessen zijn flessen uit deze kunststof makkelijk te reinigen en vrijwel onbreekbaar. 95% van de ouders kiest dan ook voor deze zuigflessen.

Bisphenol A voor onze kinderen

In 2006 ontdekte een groep wetenschappers dat Bisphenol A zich ‘losweekt’ van een zuigfles en oplost in de melk. Op latere leeftijd krijgen kinderen die veel Bisphenol A opgenomen hebben gedragsmoeilijkheden, leerstoornissen en leiden ze aan hyperactiviteit. Daarnaast hebben wetenschappers ook kunnen vaststellen dat Bisphenol A schadelijke gevolgen heeft voor de mannelijke en vrouwelijke hormonenhuishouding. Een baby van drie maanden met een gewicht van 6 kilo drinkt meer dan 4 flessen melk per dag, wat al teveel zou zijn !

Hoe kan ik Bisphenol A vermijden voor mijn baby?

De Belgische regering heeft Bisphenol A nog niet verboden, maar in Canada en de Verenigde Staten laait de discussie hoog op. Ook al is het laatste woord hierover nog niet gezegd, als jonge ouder kies je voortaan beter voor zuigflessen uit glas.

Je kan ondertussen ook Bisphenol A-vrije producten kopen. Zo vind je bijvoorbeeld al tutters zonder Bisphenol A!

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding