Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Zwanger worden: wat betekent NOD?

2 min
Kinderwens

Zwanger worden: wat betekent NOD?

2 min
Éveil, Santé
In het Forum van Babyboom praten ovrouwen die zwanger willen worden steeds over de NOD. Maar wat betekent dat eigenlijk? En is het belangrijk als je zwanger wil worden?

In het Forum van Babyboom lees je dat vrouwen zich registreren voor een NOD in juli, augustus of een andere maand dit jaar. NOD is de dag waarop je eigenlijk ongesteld zou moeten worden. Maar als je zwanger wil worden, wil je in plaats van je regels liever een positieve zwangerschapstest in je handen hebben. NOD betekent dan ook Niet Ongesteldheid Dag.

NOD bij een regelmatige cyclus

Het meest duidelijke en bekende symptoom van een zwangerschap is het wegblijven van de menstruatie. Een menstruatiecyclus duurt normaal 28 dagen. De cyclus begint op de eerste dag van de laatste menstruatie en eindigt op de dag voor de volgende menstruatie. Als je ongesteld wordt, gaat de nieuwe cyclus in. Het is erg spannend als je niet ongesteld wordt en dus een Niet Ongesteldheid Dag hebt. Je bent dan overtijd en misschien wel zwanger.

Klein voorbeeldje:

“Iris was voor het laatst ongesteld geworden op 10 juni. Gemiddeld duurt haar cyclus 28 dagen. Ze verwacht dat de volgende keer dat ze ongesteld zal worden zal zijn op 8 juli. Deze dag noemt Iris haar NOD; ze schrijft zich in op het forum van Babyboom bij NOD juli - ze hoopt in juli een positieve zwangerschapstest in handen te hebben in plaats van haar regels te krijgen.”

NOD bij onregelmatige cyclus

Sommige vrouwen hebben een onregelmatige cyclus en weten nooit precies op welke dag ze ongesteld worden. Wanneer je onregelmatig menstrueert, neem dan het gemiddelde van je laatste drie menstruatiecyclussen om jouw NOD te berekenen.

 

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen