Babyboom
Babyboom
Zwanger

De 10 moeilijkste beslissingen die je moet nemen voor de baby er is!

4 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

De 10 moeilijkste beslissingen die je moet nemen voor de baby er is!

4 min
Éveil, Santé
Ook al lijken 9 maand zwangerschap lang, de tijd vliegt voorbij als je zwanger bent. Voor je het iedereen vertelt hebt dat je een kindje verwacht, je bij je gynaecoloog op bezoek bent geweest en eindelijk leuke zwangerschapsmode gevonden hebt, is het al zover!

Gebruik je tijd goed, want je hebt heel wat beslissingen te maken voor je kleintje er is. Wij geven je alvast een lijstje met 10 belangrijke vragen die je een tijdje zullen bezighouden!

1. Een babynaam kiezen

Een naam draag je voor het leven. Jij en je partner hebben een belangrijke verantwoordelijkheid nu jullie een naam kiezen voor het kleine wezentje in jouw buik.

Iedereen wil graag een originele naam vinden. Toch kies je best voor een naam die gemakkelijk te onthouden is en vlot uitgesproken kan worden in de cultuur waar je kindje opgroeit. Een bijzondere naam valt gemakkelijk ten prooi aan pesterijen en spot. Vraag je dus steeds af of jij als kind deze naam graag gedragen zou hebben...

Babyboom heeft meer dan 100,000 namen voor je verzameld in een Name Finder. Surf tussen deze duizenden babynamen op zoek naar de juiste naam voor je kindje. Wedden dat je er eentje vindt?

2. Wie wordt meter en peter?

Bespreek samen met je partner wat je verwacht van een meter of peter. Heel wat gezinnen zien een meter of peter als adoptiefouder voor hun kindje als hen iets overkomt. Anderen verwachten van meter en peter voornamelijk geschenken en bezoekjes.

In Vlaanderen zien we een trend om steeds vaker vrienden in plaats van familieleden als meter of peter te kiezen. Dan zijn het ook vooral de geschenken en bezoekjes die belangrijk blijken.

3. Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Thuisbevalling worden steeds populairder, al blijft het beperkt. Spreek erover met een vroedvrouw en laar haar/hem vertellen wat belangrijk is als je ervoor kiest thuis te bevallen. Ook je gynaecoloog moet je over je beslissing inlichten. Bij complicaties is een thuisbevalling niet mogelijk.

4. Epidurale verdoving of niet?

Wil je liever zonder verdoving bevallen? Ook dan raden wij je aan met een vroedvrouw te overleggen. Zij kunnen jou een aantal handige tips geven om een natuurlijke bevalling goed te doorstaan.

5. De stijl van je babykamer

Roze of lichtblauw? Een babykamer is niet goedkoop en je denkt dan ook beter goed na over de meubelen en decoratie die je aankoopt. Wil je de babykamer ook voor een tweede kindje herbruiken? Of wil je dat de kamer meegroeit met je kindje? Ook daar vind je vandaag tal van oplossingen voor!

6. Heb je kinderopvang nodig als je weer aan het werk gaat?

Kies je ervoor thuis te blijven en zelf voor je kindje te zorgen? Of wil je opnieuw aan het werk? Vraag tijdig na of opvang in jouw buurt mogelijk is. Vooral in stedelijke gebieden blijkt opvang vaak een probleem.

7. Gynaecoloog of vroedvrouw?

Kies je ervoor naar een vroedvrouw te stappen voor jouw bevalling? Of wil je eerder naar eengynaecoloog? Gynaecologen worden steeds vaker ingeschakeld bij bevallingen, terwijl zij eigenlijk enkel complicaties opvangen. Daarom kan het gebeuren dat jouw gynaecoloog 'niet van dienst is' als jij bevalt of ergens een complicatie moet opvangen. Een vroedvrouw leeft al die maanden met jou mee en is steeds 'van dienst'. Toch zal zij een gynaecoloog oproepen als er complicaties ontstaan.

Praat met beide partijen en kijk waar jij je het meest comfortabel mee voelt.

8. Jouw baby-uitzet

Dit is een moeilijke opdracht, maar ook een leuke! Op Babyboom kan jij - na gratis registratie - zelf een geboortelijst opstellen die je aan familie en vrienden kan toesturen. Dit wenslijstje vul je met foto's van leuke babyspullen die jij op het internet vond. Je schrijft erbij welke kleur je liefst wil en waarom je dit zo leuk vindt. Voor jouw familie en vrienden is het zo veel leuker kiezen! Je kan er ook nog een link aan toevoegen van enkele winkels waar dit verkocht wordt.

Jouw vrienden 'reserveren' hun cadeau en kunnen zelf naar hun favoriete babywinkel stappen met jouw beschrijving van de babyspulletjes. Het wordt dus voor iedereen veel leuker!

Je vindt de geboortelijst in jouw profiel als je ingelogd bent, onder 'mijn verlanglijstje'.

9. Wat voor buggy kies je?

In het BabyForum van Babyboom worden de meest uiteenlopende modellen en merken kinderwagens of buggy's uitvoerig beoordeeld door echte mama's. Niet door marketeers of reclamemensen die nooit eerder de buggy uitprobeerden.

Wil je een buggy met 4 wielen? Of eerder een driewieler? Wat zijn de trendy stadsbuggy's? En welke buggy neem je best mee als je de hond dagelijks uitlaat? Laat jou informeren door onze mama's!

10. De opvoeding

Zet je knusjes in de zetel met je partner en bespreek welke opvoeding jullie het kindje geven willen. Maak afspraken. Het ligt voor de hand dat alles anders wordt als de baby er is, maar heel wat relationele problemen tussen jonge ouders blijken veroorzaakt te worden omdat er niet gepraat is over de opvoeding en ouders verschillende verwachtingen hebben.

Waarom lezen jullie niet samen een boekje over opvoeding? Voor je slapen gaat kan je een hoofdstukje aan elkaar voorlezen en even bespreken wat jullie daarover denken.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen