Babyboom
Babyboom
Zwanger

Een babyshower organiseren

4 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Een babyshower organiseren

4 min
Éveil, Santé
De in de VS al langer populaire babyborrel is nu ook naar onze contreien overgewaaid. Samen met je beste vriend(inn)en vier je dat je kindje weldra op de wereld komt. Een uitstekende gelegenheid om samen nog eens te lachen en plezier te maken terwijl allerlei lekkers passeert voordat je kindje zijn opwachting maakt.

De babyshower wordt meestal georganiseerd door enkele van je vriend(inn)en, door jou hiervoor gevraagd.  Met een buik van 8 maanden is dit immers geen opportuun moment voor een toekomstige mama om van hot naar her te rennen en zelf een feest in elkaar te steken met alle stress van dien.

Je kunt wel toezicht houden op de organisatie van het feest door aan te geven welke kleuren je feestthema moet hebben (blauw, roze, goud, jungle, reizen…), welk type taart/zoetigheden aangeboden wordt of welke spelletjes georganiseerd worden. Maar opgepast, vriendinnen durven wel vaker voor een extra verrassing zorgen! Jij beslist natuurlijk zelf wie er naar je babyshower mag komen. Vaak is dit een meidenfeestje, maar een baby maak je met twee, dus waarom zou je ook niet de vrienden van je partner vragen?  Als je het feestje toch liever ‘girls only’ houdt, kan je partner misschien een daddyshower geven!

Wat zijn de ingrediënten van dit namiddag- of avondfeestje?

 

1. De traditionele luiertaart

Het is de ‘merkwaardige’ traditie dat de gasten een taart van luiers maken. Hoe verrassend ook, deze taarten zijn soms echte kunstwerken!  Naast de artistieke waarde biedt deze ‘taart’ je meteen ook een eerste voorraad van deze noodzakelijke babyspulletjes…

Diaper cake
Diaper cake

2. Een zoet buffet

De taarten en zoetigheden voor je babyshower worden afgestemd op het gekozen thema. Jij van jou kant kan het feest met verschillende kleuren confettisnoepjes opleuken en je vrienden bedanken met een zakje of doosje suikerbonen. 

3. Spelletjes

Laat je verrassen door je vriendinnen, die hier best wel creatief in kunnen zijn. Je vindt vast iets naar je smaak uit deze 10 klassieke spelletjes voor een babyborrel:

  • De omvang van je buik raden

Iedereen snijdt een stuk lint op lengte zoals zij de omvang van je buik inschatten.

  • Babyvoeding proeven en raden

Ofwel proef jij alles in je eentje ofwel proeft ieder om beurt een portie babyvoeding met de ogen dicht en wordt er geraden wat het is. Wie heeft de best ontwikkelde smaakzin?

  • Wedden dat?

Je gasten sluiten weddenschappen af over het geslacht als dit nog niet bekend is, de grootte, het gewicht of de voornaam van je kindje. Alle weddenschappen worden samen in een verzegelde enveloppe gedaan, die je pas opent als je kindje geboren is.

  • Aan je baby opgedragen boeken

Je gasten duikelen op zolder een boek op dat hun kinderjaren min of meer markeerde (of kopen het opnieuw) en dragen het op aan jou toekomstige kindje.

  • Babyfoto’s

Elk van je gasten brengt een babyfoto van zichzelf mee.  Niet moeilijk om het opzet hiervan te raden: achterhalen wie welke schattige baby was.

  • Wie is de snelste?

Wie van jullie kan het snelst een pop een verse luier aandoen? Wie toont zich de ware meester in het uitplooien van een buggy? En wie kan zonder handen én zonder te morsen een zuigflesje leegdrinken?

  • Wenspot

Je gasten mogen hun wensen voor je baby neerschrijven op een papiertje dat in een mooie, verzegelde wenspot bewaard wordt. Eenmaal je kindje groot is, mag de pot open gemaakt worden.

  • Het portret van je baby

Laat je verbeelding de vrije loop en maak het portret van je kindje zoals je denkt dat het eruit zal zien. Hoe je dat doet? Neem een grote foto van jezelf en je partner. Hieruit snij je naar hartenlust de ogen, de neus, de mond enz. en knutsel het gezicht dat je kindje volgens jou zal hebben…  

  • Gepersonaliseerd slabbetje

Het moment is daar om je verborgen artistieke talenten boven te halen. Verf, lijm, pailletten: bedenk het mooiste slabbetje, misschien wordt jouw exemplaar wel een winnaar!

  • Blind test

3, 2, 1…  en raden maar! Vind als eerste de titel (en voor de kenners ook de maker) van kinderliedjes. Haal alvast je kennis van de klassiekers van onder het stof; het is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt!

Diaper contest
Diaper contest

4. Een fotoshoot

Je babyshower wordt een moment om nooit te vergeten. Om dit vast te leggen op de gevoelige plaat zul je volop in de schijnwerpers staan.  Je kunt je foto’s extra pit geven door gebruik te maken van photobooth accessoires. Deze kan je natuurlijk kopen; er bestaan er heel wat rond het thema van een babyshower. Het is echter helemaal niet moeilijk om hier zelf aan de slag te gaan en je foto’s een leuke persoonlijke toets te geven, met de nodige hulp van je gasten. Kies de motiefjes die jullie mooi vinden; print, snij, kleef en ‘klik’!

 

5. Cadeautjes

Dit is ook het uitgelezen moment voor je vrienden en familie om jou en je ongeboren kindje te verwennen. Maak je geboortelijst bekend om hen in de goede richting te leiden en de komst van baby stilletjes aan voor te bereiden.

 

Geloof ons, je babyshower wordt een onvergetelijk moment waarop jij als toekomstige mama extra wordt verwend.  Geniet hier ook later nog van en zorg voor zoveel mogelijk mooie herinneringen.

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 4
39.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 4
39.99
Kopen
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen