Babyboom
Zwanger

Jij in maand 8 van je zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Jij in maand 8 van je zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
Nog maar twee maanden te gaan. Courage!

Je optimisme kan een dipje krijgen en je maakt je zorgen. Je voelt je zwaar, je wordt sneller moe en je hebt nog tal van ditjesen datjes te regelen voor de geboorte.

Deze zorgen en vraagtekens komen ook terug in je dromen, die je ook steeds meer zal hebben.

Dat is een zeer natuurlijk iets. Praat hierover met je omgeving en je arts, die je advies kunnen geven en vooral ook zullen geruststellen.

 

Je kan wel meer gaan transpireren. Hier kan je helaas niets tegen doen, enkel compenseren door veel water te drinken. Let ook op je calciuminname! Je baby heeft immers veel calcium nodig: zorg voor voldoende aanvoer zodat hij niet je reserves moet aanspreken, ten koste van je tanden en botten. 

Misschien krijg je last van een trekkerig gevoel in je onderbuik. Dit is normaal omdat de beenderen in je bekken langzaam uit elkaar bewegen om de baby gemakkelijker door te laten. Dat is een goed teken, je lichaam maakt zich klaar! Lange reizen, vooral met de auto, zijn voortaan te vermijden.

 

In de komende weken heb je je maar aan één regel te houden (pas op: we houden je in het oog!): rust en nog eens rust!

Voor de meeste aanstaande moeders begint nu het zwangerschapsverlof. Maak van de gelegenheid gebruik om je koffer en die van je baby klaar te maken voor de kraamafdeling.

 

Waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om de komst van je kleintje te vieren met een babyshower die je vriendinnen voor jou organiseren (jij moet rusten!)? Een gezellig samenzijn met je vriendinnen terwijl je snoept van taarten in pastelkleuren. Dit kan nog net voordat je op het ritme van baby moet gaan leven.

Je baby in maand 8 van je zwangerschap

 

In principe heeft je baby zich nu gedraaid.

Zijn hoofd is naar onder gericht en hij is klaar om zich dichter naar de uitgang te bewegen. Het lijkt dat hij nog maar weinig ruimte over heeft, maar dit is zijn natuurlijke milieu en hij voelt zich hier goed. 

Zijn spijsverteringsstelstel is beginnen werken en je baby consumeert veel meer calcium dan in de voorgaande maanden. Neem daarom extra calcium in. Zijn haartjes en nagels zijn voort gegroeid.

Een soort wasachtige, witte, vettige substantie, de ‘vernix caseosa ‘, bedekt zijn volledige lichaam. 

 

Zijn ontwikkeling

Je baby is ongeveer 40 cm groot en weegt ongeveer 2,4 kg.

Ontdek nu in onze shop !
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
61.38
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
61.38
Kopen
67%
Bio-Oil
Huidverzorgingsolie - Littekens en Striemen
17.13
Kopen
Weleda
Zwangerschapsolie
13.55
Kopen
Et encore plus de ...
Zwangerschap gezondheid