Babyboom
Zwanger

Jij in maand 8 van je zwangerschap

Zwanger

Jij in maand 8 van je zwangerschap

Je optimisme kan een dipje krijgen en je maakt je zorgen.

Nog maar twee maanden te gaan. Courage! 

Je optimisme kan een dipje krijgen en je maakt je zorgen. Je voelt je zwaar, je wordt sneller moe en je hebt nog tal van ditjesen datjes te regelen voor de geboorte.

Deze zorgen en vraagtekens komen ook terug in je dromen, die je ook steeds meer zal hebben.

Dat is een zeer natuurlijk iets. Praat hierover met je omgeving en je arts, die je advies kunnen geven en vooral ook zullen geruststellen.

 

Je kan wel meer gaan transpireren. Hier kan je helaas niets tegen doen, enkel compenseren door veel water te drinken. Let ook op je calciuminname! Je baby heeft immers veel calcium nodig: zorg voor voldoende aanvoer zodat hij niet je reserves moet aanspreken, ten koste van je tanden en botten. 

Misschien krijg je last van een trekkerig gevoel in je onderbuik. Dit is normaal omdat de beenderen in je bekken langzaam uit elkaar bewegen om de baby gemakkelijker door te laten. Dat is een goed teken, je lichaam maakt zich klaar! Lange reizen, vooral met de auto, zijn voortaan te vermijden.

 

In de komende weken heb je je maar aan één regel te houden (pas op: we houden je in het oog!): rust en nog eens rust!

Voor de meeste aanstaande moeders begint nu het zwangerschapsverlof. Maak van de gelegenheid gebruik om je koffer en die van je baby klaar te maken voor de kraamafdeling.

 

Waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om de komst van je kleintje te vieren met een babyshower die je vriendinnen voor jou organiseren (jij moet rusten!)? Een gezellig samenzijn met je vriendinnen terwijl je snoept van taarten in pastelkleuren. Dit kan nog net voordat je op het ritme van baby moet gaan leven.