Babyboom
Babyboom
Zwanger

25% steelt babynaam van een vriendin!

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

25% steelt babynaam van een vriendin!

2 min
Éveil, Santé
<p>Niet voor niets houden we graag onze babynaam geheim! In Nederland geeft 25% van de mama's toe dat ze de voornaam van hun kindje steelt bij een vriendin!

Vind je het ook zo moeilijk een naam voor je baby te vinden? Dan doe je het toch gewoon zoals 25% van de Nederlandse vrouwen; je "steelt" de naam bij een vriendin.

Hoe origineel kan een babynaam zijn?

Uit een onderzoek van de Nederlandse ouderwebsite Gurgle.com blijkt dat 25% van de toekomstige moeders in buurland Nederland het gevoel heeft dat anderen de naam van haar baby hebben ‘gestolen’.

Het ligt voor de hand dat een naam uit de Babynamen top 10 al snel gekopieerd wordt, zonder dat je vrienden daarbij naar jou hebben gekeken. Maar als je een unieke naam verzint, valt het nog al snel op als 'vrienden van vrienden' later hun zoon of dochter net zo noemen. Een leuke babynaam heb je inderdaad al snel van 'horen zeggen'...

Toch geeft slechts 4% van de ondervraagde mama's toe dat ze de naam van hun kindje gekopieerd hebben van een andere baby.

Hoe heb jij je babynaam gevonden? Had jij die naam gehoord bij een vriend of vriendin? Of bij 'vrienden van vrienden'?. Discuteer nu mee in ons babyforum!

Babynaam geheim houden

Sommige koppels die meededen aan de studie gaven toe dat ze de naam van hun kind express geheim hielden omdat ze bang waren dat die gestolen zou worden. 14% van de 1029 ouders die meewerkten zeiden er moeite mee te hebben om de babynaam te kopiëren van een ander stel.

In dit onderzoek werden vooral de volgende babynamen gekopieerd van vrienden:

  • Voor meisjes zijn de meisjesnamen Lily, Ellie, Eve, Angel, Lavender en Poppy het populairst om gepikt te worden.
  • Bij de jongens zijn dat Ross, Cameron, Gerard, Rory, Dylan, Logan, Farrell, Quinn, Noah en Harry.
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen