Babyboom
Babyboom
Baby

5 adviezen om de droge huid van je baby tegen te gaan

3 min
Hygiëne
Baby

5 adviezen om de droge huid van je baby tegen te gaan

3 min
Éveil, Santé
"Een babyhuidje hebben" is vaak de droom van volwassenen. Maar de huid van baby's en jonge kinderen is, in tegenstelling tot wat de spreuk ons doet geloven, gevoeliger voor schadelijke invloeden van buitenaf en droogt zeer snel uit. Het is dus belangrijk om een routine te kiezen, en verzorgingsproducten die geschikt zijn voor de babyhuid. Bekijk onze 5 adviezen om je baby weer een zachte gehydrateerde huid te geven!

1. Vermijd om je baby dagelijks in bad te doen

Omdat de huid van een zuigeling bijzonder kwetsbaar is, raden we het af om je hummeltje elke dag van de week in bad te doen. En nog minder als hij al een zeer droge huid heeft! Het is trouwens niet nodig om je baby dagelijks in bad te doen voordat hij 2 tot 3 jaar oud is, want zijn huid beschermt zichzelf van nature tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het badwater zal juist bijdragen aan het uitdrogen van zijn huid, vooral als hij  langere tijd in bad wordt gedaan. 

Goede gewoonten om over te nemen:

 • Doe je baby minder vaak bad;
 • Kies bij voorkeur voor lauw water (van niet meer dan 35 graden als de huid van je baby erg droog is);
 • Kies een speciaal voor baby's bedoelde milde overvette zeep of reinigingsgel voor lichaam en haar, met het certificaat biologisch. De badgel Bain de Malice Babybio met wortelextract uit de Provence is ideaal;
 • Droog je kind na het bad snel af door zijn huid met de handdoek droog te deppen, en niet droog te wrijven.

2. Hydrateer de huid van je baby meteen nadat je hem uit bad haalt.

De opperhuid van je baby moet regelmatig worden gehydrateerd. Wacht, nadat je je baby uit bad hebt gehaald, tot zijn huid net droog is: dat is het beste moment om een hydraterend product aan te brengen. Dankzij dit dagelijkse ritueel zal je hummeltje veel minder last hebben van problemen met een droge huid. Je kind elke dag masseren met een olie van natuurlijke oorsprong is ook essentieel om problemen met een droge huid te voorkomen.  

Goede gewoonten om over te nemen:

 • Kies een crème die de huid van je baby hydrateert en voedt. De verzorging voor gezicht en lichaam Crème Tendresse Babybio, met wortelextract uit de Provence, hydrateert de huid van je baby doeltreffend;
 • Breng de crème elke dag aan in geval van een droge huid;
 • Masseer je baby met een olie van natuurlijke oorsprong die zijn huid doeltreffend zal beschermen tegen te snel uitdrogen. De massageolie Babybio, op basis van biologische zonnebloemolie, is ideaal om je baby zacht en teder te masseren.

3. Verschoon je baby met natuurlijke producten

Het is ook absoluut noodzakelijk om de billetjes van je baby bij het verschonen te reinigen met een mild product van natuurlijke oorsprong waarmee je irritaties en het verschijnen van rode vlekken kunt voorkomen. 

Goede gewoonten om over te nemen:

 • Kies bij voorkeur voor zalf, een mengsel van olijfolie en kalkwater, zoals de olie en kalkwater zalf van Babybio;
 • Gebruik wasbare reinigingsdoekjes – ontdek de superzachte Babybio doekjes van bio katoen, die zijn bijzonder zacht en aangenaam voor je baby;

Zorg ervoor dat je de billetjes van je baby goed afdroogt voordat je hem weer een luier omdoet.

4. Onderhoud het wasgoed van je baby goed

Kleding die slecht is onderhouden, of is gewassen met een ongeschikt wasmiddel, kunnen problemen met huidirritatie en droge huid bij jonge baby's veroorzaken. Een te ruwe handdoek zal bijvoorbeeld bijdragen aan de aantasting van de huid van je baby. 

Goede gewoonten om over te nemen:

 • Was de kleding van je baby met een vloeibaar hypoallergeen wasmiddel, bij voorkeur biologisch;
 • Gebruik weinig wasmiddel, of verleng de spoelcyclus.

5. Kies kleding van goede kwaliteit

Er zijn vele stoffen die de huid van een baby kunnen irriteren. Dat is vooral het geval bij wol en synthetische stoffen. Hoewel het moeilijk is om het gebruik van synthetische stoffen volledig te beperken, moet je elk direct contact van deze stoffen met de huid van je kind (en van wol trouwens) vermijden. 

Goede gewoonten om over te nemen:

 • Kies rompertjes van 100% katoen;
 • Kies bij voorkeur voor natuurlijke stoffen met het Oeko-Tex® label;
 • Bescherm op erg koude dagen het gezicht van je baby met een sjaal.

Ons nieuwe assortiment met verzorgingsproducten met het certificaat biologisch helpt je om een droge huid bij je baby actief te bestrijden!

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Babybio.

Ontdek nu in onze shop !
Babybio
Slaap Lekker - Wortel & quinoa (vanaf 8 maanden)
3.79
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babybio
Slaap Lekker - Wortel & quinoa (vanaf 8 maanden)
3.79
Kopen
Babybio
CAPREA 1 Geitenmelk (vanaf 0 maanden)
30.95
Kopen
Babybio
CAPREA 2 Geitenmelk (vanaf 6 maanden)
30.95
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne