Babyboom
Babyboom
Baby

7 slaap- en ontwaakregels van en voor baby’s en peuters

2 min
Slaap
Baby

7 slaap- en ontwaakregels van en voor baby’s en peuters

2 min
Éveil, Santé
Slaap, kindje slaap ... dat zou je zooo graag willen. Maar de realiteit is soms een ietsiepietsie anders. Deze tips van en voor baby's en peuters geven je alvast wat meer inzicht. Misschien kan het helpen, wie weet?
  1. Slaap enkel overdag als je ouders ergens vroeg moeten zijn. Zo niet, skip gerust een dutje in de voormiddag of namiddag. Kan je beide skippen? Doen! 
  2. Word altijd super vroeg wakker in het weekend, tijdens vakanties of op een dag waarop je ouders wat zouden kunnen uitslapen. Dan hebben ze meer tijd om te genieten van die vrije dag.  
  3. Word regelmatig eens wakker midden in de nacht en beslis dat het ochtend is. Val natuurlijk niet meer in slaap dan. Waarom zou je? De dag is begonnen en die heeft ongetwijfeld veel spannende dingen in petto! 
  4. Doe géén dutje op dagen waarop je ouders net op dat moment iets belangrijks te doen hebben. Je wil graag zoveel mogelijk betrokken worden bij al die interessante meetings, huishoudelijke taken, boodschappen ...  
  5. Doe enkel lange dutjes op dagen waarop je ouders in de namiddag ergens op een specifiek tijdstip moeten zijn. Stel je voor dat ze op tijd zouden aankomen. Dat zou een beetje belachelijk zijn, niet?  
  6. Als je in slaap valt in de auto, zorg er dan voor dat je ongeveer 15 minuten voor aankomst indommelt. En doe onder geen enkel beding die dag nog een dutje. Je hebt al genoeg uitgerust en vooral actie gemist. 
  7. Als je in slaap valt in de auto, doe het dan bij voorkeur ergens in de late namiddag. Zo ben je klaarwakker als het bedtijd is. En beleef je nog meer van de dag, samen met je mama en/of papa.  

Korte samenvatting: 

Doe er alles aan om je ouders te beroven van voldoende - lees zoveel mogelijk - slaap. 

Ze hebben toch al zoveel tijd gehad om te luieren voordat jij er was. 

Dus maak ze maar lekker uitgeput. 

Oh ja, en wees dan ook wel zodanig schattig en lief dat ze je alles vergeven en je liever zien dan wie ook in de hele wereld. 

Masterclass 'Slaap, baby, slaap' 

Kan je je newborn baby al voorbereiden op goede slaapgewoontes? Hoe pak je dat aan? En hoe ziet een goed slaapritueel eruit?  

In de Masterclass ‘Slaap, baby, slaap’ geeft gediplomeerd baby- en kinderslaapcoach Nathalie Schittekatte je handenvol tips om de basis te leggen voor gezonde slaapgewoontes.  

Nathalie, oprichtster van Snuggles and Dreams, is mama van twee kinderen en had zelf een slechte slaper. Ze weet dus als geen ander wat het is om onderbroken nachten te hebben. Het is haar doel om ouders aan meer slaap te helpen (voor hun baby én voor henzelf).  

Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
75%
Good Gout
Mini rijstwafel met bosbes
2.10
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket Babyboom +24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
En nog meer ...
Slaap