Babyboom
Babyboom
Zwanger

Reizen als je zwanger bent

2 min
Zwangerschap gezondheid, Organisatie/Administratie
Zwanger

Reizen als je zwanger bent

2 min
Éveil, Santé
Je kan je leven als globetrotter voortzetten. Tenzij je dokter je dit afraadt, mag je op reis gaan.
Let wel: dit is niet het moment om jezelf als toerist een druk programma op te leggen en 3 musea per dag te bezoeken. Doe het wat rustiger aan en vermijd dat je lange verplaatsingen in een zeer kort tijdsbestek moet maken.

Met het vliegtuig

Vliegen is de veiligste manier om te reizen, maar pas op voor de soms lange en vermoeiende wachttijden op luchthavens. Steunkousen kunnen bepaalde ongemakken verlichten en helpen  spataderen te voorkomen.

Het beleid met betrekking tot zwangere vrouwen aan boord verschilt van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij, dus controleer dit voordat je een vlucht boekt. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over beveiligingsscanners. Deze produceren geen röntgenstralen en zijn dus totaal onschadelijk voor jou en je baby.

Met de trein

De trein kan je misschien rugpijn bezorgen. Zorg ervoor dat je een ligplaats boekt als je 's nachts reist en geef de voorkeur aan een plaats in het midden van de wagon om zo min mogelijk last te hebben van de trillingen.

Net als bij het vliegen geldt dat in geval van een lang reistraject en vooral bij grote warmte steunkousen verlichting kunnen brengen.

En wij weten wel dat je sterk bent, maar laat je zoveel mogelijk helpen met het dragen van je bagage.

 

Met de wagen

De auto is het vermoeiendste transportmiddel vanwege de herhaalde trillingen. Neem om de 2 uur 30 minuten pauze om uit te rusten en je benen te strekken.

Te snel optrekken of te bruusk remmen dient zoveel mogelijk te worden vermeden.

En wat met de veiligheidsgordel?

Doe je gordel om door de riem zo laag mogelijk te plaatsen, zodat jij en je baby goed beschermd zijn. Als je aan het rijden bent, onthoud dan dat je buik aan het einde van de zwangerschap bepaalde manoeuvres kan bemoeilijken en dat je reflexen iets langzamer worden. Wees daarom extra voorzichtig.

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.17
Kopen