Babyboom
Babyboom
Zwanger

Aan je familie en vrienden

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Aan je familie en vrienden

2 min
Éveil, Santé

Het is aan jou en de aanstaande vader om te beslissen wie jullie eerst op de hoogte brengen en op welke manier.

  • Je kan het dadelijk aan iedereen zeggen of onmiddellijk de naaste familie inlichten.

Voordelen?

Door je zwangerschap dadelijk aan te kondigen, kan je heel wat vragen vermijden in de aard van ‘En, nog altijd niet zwanger?'. Of misschien ben je zo spontaan dat je het nieuws moeilijk voor jezelf kan houden. Het kan ook zijn dat je niet wil dat het een publiek geheim wordt en dat je gewoon vindt dat iedereen het mag weten. In al deze gevallen, is er dus geen reden om de aankondiging uit te stellen.

  • Je kan ook rustig de tijd nemen voor je je zwangerschap aankondigt.

In welk geval?

Als je vindt dat het momenteel niemand anders aanbelangt. Je wil nog even rustig genieten van je zwangerschap voor iedereen zich ermee begint te bemoeien. Of misschien wil je gewoon een paar maanden afwachten om er zeker van te zijn dat de zwangerschap goed evolueert. Tijdens de eerste maanden loop je immers nog het risico een miskraam te krijgen.

De aankondiging aan de naaste familie, de ouders, de schoonouders, de broers en zussen gebeurt meestal tijdens het traditionele familie-etentje. (De kans is natuurlijk wel groot dat je je beste vriendin eerder op de hoogte zal brengen als je schoonmoeder.)

Als je weet dat je zus of schoonzus ook probeert zwanger te worden en denkt dat jouw zwangerschap gevoelig zal liggen, kan het beter zijn dat je rustig de tijd neemt om het haar tijdens een privé-gesprek aan te kondigen.

De aankondiging van een zwangerschap lokt heel wat

gevoelens

uit: oprechte vreugde, verwondering, geluk maar soms ook jaloezie. Het kan zijn dat de reacties van je omgeving niet voldoen aan je verwachtingen. Probeer in dat geval die reacties te relativeren.

Denk eraan dat dit de laatste momenten zijn die je alleen met je partner kan doorbrengen. Geef je omgeving dus niet de gelegenheid om jullie te verstikken. Je naaste familie en vrienden hebben meestal zeer goede bedoelingen maar het is desondanks belangrijk dat je ook wat

tijd alleen met je partner

doorbrengt.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen