Babyboom
Babyboom
Zwanger

Administratieve procedure

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Administratieve procedure

2 min
Éveil, Santé

Doorzettingsvermogen en geduld zijn 2 sleutelbegrippen voor mensen die adoptie aanvragen.

Adoptie gaat immers steeds gepaard met een aanslepende administratieve procedure. Deze lange procedure (minstens 2 jaar) laat de toekomstige ouders echter toe zich goed voor te bereiden op de komst van het kind.

De procedure bestaat uit volgende onderdelen:

  • De motivatie van het paar wordt geanalyseerd op basis van een psychosociaal onderzoek. Er wordt nagegaan of het paar over de nodige kwaliteiten beschikt om de adoptie tot een goed einde te brengen.

Er worden ook heel wat documenten opgevraagd zoals een certificaat van goed zedelijk gedrag, een attest met de gezinssamenstelling enz.

  • Als je dossier dan uiteindelijk aanvaard wordt, begint de tweede fase : ontmoetingen plannen met verenigingen die verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van de kinderen om zo de eigenlijke procedure op te starten.

Wanneer deze procedure tot een goed einde komt, worden 2 dromen gelijktijdig werkelijkheid:

  • jullie kunnen nu een gezin stichten
  • het kind wordt onthaald in een warm gezin. Het kind heeft ongetwijfeld al jullie liefde en aandacht nodig.

Bereid jullie er vanaf nu al op voor dat het kind vroeg of laat vragen zal stellen over zijn biologische ouders. Het is belangrijk dat je het kind vanaf het begin de waarheid vertelt zodat er steeds een gevoel van vertrouwen blijft heersen in jullie gezin.

Vergeet nooit dat het kind niet alleen recht heeft om te weten dat het geadopteerd is maar ook de nood voelt de waarheid te kennen.

Talrijke paren die beslissen te adopteren vinden het moeilijk om in hun entourage constructieve reacties te krijgen op hun bekommernissen. Uit vele opmerkingen blijkt dat adoptie een onderwerp is dat niet goed gekend is en dat vaak nog in een taboesfeer verkeert.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen