Babyboom
Babyboom
Baby

Baby 's nachts bij jou in bed om zelf wat slaap te krijgen. Doen of niet doen?

2 min
Slaap
Baby

Baby 's nachts bij jou in bed om zelf wat slaap te krijgen. Doen of niet doen?

2 min
Éveil, Santé
<p>Half drie 's nachts. Je bent doodmoe, maar je baby blijft huilen. Tandpijn? Buikkrampen? Of nood aan warmte en tederheid?

Half drie 's nachts. Je bent doodmoe, maar je baby blijft huilen. Tandpijn? Buikkrampen? Of nood aan warmte en tederheid?

Je baby bij jou in bed nemen. Is dat wel veilig?

Ook al beweert je oma wel eens dat je baby in de kinderkamer hoort te slapen, in jouw kamer slapen jij en je baby de eerste maanden veel comfortabeler. Je kindje hoort jouw ademhaling, net als in de baarmoeder en jij kan ’s nachts veel sneller je baby borstvoeding geven.

Toch moet jij je realiseren dat dit gevaarlijk kan zijn voor je kindje. Al snel kan je baby het zo te warm krijgen, wat wiegedood kan veroorzaken. Daarnaast kan je als moeder in je slaap je baby pijn doen door een onvoorziene beweging of door onbewust te draaien.

Een co-sleeper is wellicht de ideale oplossing voor die eerste maanden. Een co-sleeper lijkt op een wieg maar is zo ontworpen dat hij aan een kant open is. Deze open kant is dan bevestigd aan je eigen bed. Zo hebben jij en je kindje allebei een eigen slaapplek maar zijn jullie toch naast elkaar zonder een hek ertussen.

Verwen ik mijn kind als ik het bij mij in mijn bed laat slapen?

Na jarenlange onderzoeken beweren sommige onderzoekers dat kinderen die bij hun ouders in bed mogen slapen afhankelijker worden dan kinderen die dit niet mogen. Daarnaast zou een kind in bed slecht zijn voor de intimiteit van man en vrouw.

Andere experts zeggen dan weer dat het erg normaal is dat kinderen bij hun ouders slapen. In heel wat werelddelen hebben mensen slechts één slaapkamer en groeien de kinderen op tussen hun ouders. Ook daar blijven relaties voortbestaan en groeien kinderen normaal op.

 

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap