Babyboom
Babyboom
Baby

Baby te groot voor zijn kledingmaat? Of dat zo gezond is...

2 min
Mode
Baby

Baby te groot voor zijn kledingmaat? Of dat zo gezond is...

2 min
Éveil, Santé
Je baby groeit als kool! Nog maar net geboren past hij of zij al in het kledingmaatje voor een baby van 3 maanden. Of dat zo gezond is...

Babyvet verdwijnt niet

Je baby groeit als kool! Nog maar net geboren past hij of zij al in het kledingmaatje voor een baby van 3 maanden. De meeste moeders lachen en grappen over de gezonde moedermelk. Anderen geloven dat het babyvet wel weer verdwijnt als hun kindje begint te lopen.

Fout, zeggen ze op de universiteit van Amsterdam. Nieuwe onderzoeken tonen namelijk dat te dikke baby’s meer kans hebben om op latere leeftijd obesitas te krijgen. "Dikke baby's zijn niet schattig.", zeggen ze daar. "Als kinderen voor hun tweede levensjaar al te dik zijn, hebben ze kans ook later overgewichtig te zijn.

Dikke baby's minder mobiel dan slanke baby's

Als jij je eigen baby vergelijkt met andere baby's, merk je trouwens dat je baby zich veel langzamer ontwikkelt. Dikke baby's kunnen minder goed bewegen omdat ze extra kilo's meeslepen en ontwikkelen daardoor veel langzamer hun spiermassa. Een vicieuze cirkel, want door de langzame ontwikkeling verliezen ze het babyvet langzamer en worden motorisch minder sterk.

Mama's geloven zelden dat hun baby te dik is

Moeders van peuters met overgewicht bleken trouwens helemaal niet goed in het evalueren of hun baby te dik is of niet. Bijna 70 procent van de moeders is niet in staat om een foto te selecteren waarvan het postuur van het kind op de afbeelding overheen kwam met die van hun eigen dreumes. De meeste moeders geloven dat hun kind slanker is dan dat het inwerkelijkheid is.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Mode