Babyboom
Babyboom
Baby

De babygarderobe van 3 tot 6 maanden : hier zijn onze must-haves!

4 min
Mode
Baby

De babygarderobe van 3 tot 6 maanden : hier zijn onze must-haves!

4 min
Éveil, Santé
De eerste maanden van je baby zijn achter de rug en je kleine puk past niet meer in de babyuitzet. Verdorie! Dit is volkomen normaal en een bewijs dat de baby goed eet en groeit.

Gefeliciteerd! Tijd om wat inkopen te doen voor je uk. Geen haast of angst, niet alles is te verzilveren (nou ja bijna!). In ons vorige artikel vind je de essentials van de babygarderobe van 0 tot 3 maanden. Ontdek nu onze essentials voor baby's tussen 3 en 6 maanden.

De onmisbare kleding voor baby's van 3-6 maanden

Lijkt baby mollig in die bodysuit? Heb je een beetje moeite om de kleine voetjes in haar pyjama te krijgen? Het lijkt erop dat de eerste kleren te klein beginnen te worden. Of is het de baby die te groot wordt voor zijn babyuitzet? Hoe dan ook, het is tijd om die eerste babykleding al opzij te leggen. Als je plannen hebt om het gezin uit te breiden, bewaar ze dan in een kast bij de hand. Deel het anders met een geliefde in afwachting van een gelukkige gebeurtenis. Wat je uk betreft, je moet baby de komende weken met nieuwe kleding verrassen.

  • Bodysuits, nog meer bodysuits! We raden je aan om voor de eerste weken van je baby ongeveer tien rompertjes te plannen. Nogmaals, rust jezelf uit met 8 tot 10 bodysuits voor de komende maanden. Want de romper is de MUST HAVE voor baby's, liefst 100% katoen, biologisch indien mogelijk, voor optimaal comfort. Bodysuits die opengaan door druk op de voorkant blijven het meest praktisch. Maar je kunt er ook kopen met grote Amerikaanse armsgaten, die over het hoofd worden aangetrokken. Baby is nu eigenlijk minder kwetsbaar dan tijdens zijn eerste weken. Baby begint nu ook zijn hoofd omhoog te houden omdat de nek sterker wordt. Val je niet als een blok voor dit lot Tape à l'œil bodysuits in pastelkleuren en zachte graphics?
  • Wie zegt dat het lichaam te klein is, zegt eigenlijk krimpende pyjama's. Verkrampte voetjes of springende drukknopen zullen je waarschuwen: het is tijd om over te stappen op slaappakken in de bovenstaande maat. Bij het verschonen van baby's bent u nu gewend om baby's voorzichtig te behandelen. Daarnaast blijft het openen van de pyjama door druk op de voorkant het meest praktisch. Onze favoriet is deze velours pyjama met dierenprint.
  • In tegenstelling tot de eerste weken van de baby, zijn de wakkere periodes  talrijker. Baby slaapt overdag wat minder, dan ontdekt hij de ontwaakmat, waarop zijn armen en benen vrij kunnen wiebelen. Zo brengt de baby minder tijd door in pyjama's en kun je eindelijk beginnen aan die mooie outfits! Dat is goed nieuws om te shoppen. Zomers jurkje of knusse jas? Afhankelijk van het seizoen wordt je shopping-uitstapje een waar genoegen.

Hier zijn onze favoriete groeiende baby-outfits. Door comfort en trendy look, kwaliteit en respect voor het milieu te combineren, biedt Tape à l'œil alles wat je nodig hebt.

Een pop om aan te kleden? Kies voor deze supercomfortabele roze gebreide legging die perfect past bij dit kleine Engelse borduurjurkje. Voeg een klein ecru vestje toe voor een complete outfit, ideaal voor dagelijks gebruik.

Hoe kan je baby verwennen? Deze super trendy en comfortabele lichtgroene harembroek past perfect bij dit superleuke beige sweatshirt met knoopjes van biologisch katoen. Voeg daar nog een paar zachtgroene en marineblauwe slofjes aan toe en je baby heeft een perfecte look.

- Goed nieuws voor uw portemonnee! U hoeft geen slabbetjes en luiers te kopen! Idem voor de schattige babyslaapzak waar je verliefd op werd op je geboortelijst. Het is  groot genoeg tot de baby zes maanden oud is.

Onze tips voor het kleden van baby's van 3 tot 6 maanden

Eerst en vooral : Comfort boven alles

Baby heeft een gevoelige en kwetsbare huid. Veel baby's met een atopische huid moeten worden geconserveerd en verwend. Katoenvezels zijn zacht en dus ideaal om de huid van peuters te respecteren. Katoen ventileert ook koele lucht en laat vocht ontsnappen, zodat de baby niet zweet of het te warm krijgt. Tape à l'œil biedt een grote Ecodesign-collectie voor baby's gemaakt van biologisch katoen of met vulling gemaakt van gerecyclede vezels. Respect voor het milieu, verantwoorde en duurzame toegankelijke mode zijn allemaal waarden die ons merk uitdraagt, terwijl we trendy en comfortabele kleding aanbieden.

Welke maat moet je nu het best kiezen?

1 maand, 3 maanden, 6 maanden... het is soms moeilijk om te weten welke maat en wat te kiezen tussen de leeftijd van de baby en de grootte van baby’s kledingkast. Hier zijn enkele cijfers om dit duidelijker te maken.

- Als de baby tussen de 5 en 6 kg weegt en ongeveer 60 cm lang is, kun je overstappen op kleding in maat 3 maanden.

- Als je baby tussen de 7 en 8 kg weegt en ongeveer 67 cm lang is, kun je baby kleding in maat 6 maanden aandoen.

In welke hoeveelheid?

Het aantal rompers, pyjama's en kleding dat nodig is tussen 3 en 6 maanden hangt af van verschillende elementen. Baby braakt vaak dingen uit of heeft een willekeurige transit. Dan moet je vooruit plannen. Onthoud dat de baby bij het aanbreken van zijn 6 maanden met voedseldiversificatie begint. Begin dan met de geneugten van rondvliegende lepels aardappelpuree en ontlasting die van consistentie verandert... Wil je niet elke dag wasmachines vullen? Als je voldoende reservekleding hebt, hoef je minder vaak te wassen.

Houd er echter rekening mee dat baby groeit als geen ander ! Het resultaat is dat je over maximaal 3 maanden een maat groter moet gaan kiezen en je de garderobe OPNIEUW moet vernieuwen. Veel succes en vergeet ons artikel over de babygarderobe tussen 6 en 12 maanden niet te lezen !

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
65%
Babyboom
Geschenkpakket 4-10 maanden - Frans
0.00
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
En nog meer ...
Mode