Babyboom
Babyboom
Baby

Easy to dress!

3 min
Mode
Baby

Easy to dress!

3 min
Éveil, Santé
Nu je kleintje elke dag groter wordt, gaat hij ook steeds meer en meer de wereld ontdekken. Comfortable kledij maakt het dan ook makkelijker om je baby zijn gang te laten gaan.

Veiligheid is daarbij uiteraard erg belangrijk. Wist je dat kledingmerken als H&M babyveiligheid vooropstellen? Zo voeren ze voortdurend veiligheids- en kwaliteitstest uit voor elk detail. Kleine onderdelen worden gecontroleerd op scherpe randjes, kriebelende kledinglabels worden weggelaten en stukjes stof worden achter alle ritsen geplaatst zodat de gevoelige huid van je baby beschermd wordt.

Vind je het moeilijk om de juiste keuzes te maken? Onderstaande tips kunnen je helpen om de beste selectie te maken voor je groeiende baby. 

Easy to move

Omrollen, kruipen, rechttrekken… je baby begint allerlei bewegingen te ontwikkelen. Babykleding die goed voelt is daarvoor heel erg belangrijk. Duurzaam katoen is van uitstekende kwaliteit en zorgt ervoor dat je kleding langer mee gaat. Wil je graag meer weten over duurzame mode? Lees dan ons artikel over 5 tips voor groenere babymode!.

Wanneer je baby begint te stappen kan je uitkijken voor een eerste schoentje, maar eerder is niet nodig. Geef je baby broekjes met voetjes wanneer je het huis verlaat zodat je geen risico loopt op het verliezen van sokjes. Deze voetjes worden vaak voorzien van een elastische strip zodat ze goed blijven zitten. Zo hebben de voetjes voldoende bewegingsruimte en is er nog plaats om te groeien.

Niet alleen overdag maar ook ‘s nachts kan je baby erg beweeglijk zijn. Zorg ervoor dat alles goed aansluit en er geen losse eindjes zijn. Gebruik bij voorkeur een slaapzak aangepast aan het seizoen zodat je baby het niet te warm of te koud heeft. In het begin kan het erg moeilijk zijn om in te schatten wat de beste temperatuur is ‘s nachts. De perfecte slaapzak bestaat niet, maar gaande weg leer je jouw baby kennen zodat zowel jij als je baby kunnen genieten van een goede nachtrust. 

Easy to change

Nu je kleintje overgeschakeld is naar vaste voeding zullen erg vuile kleren dagelijkse kost worden. De vlekken die achtergebleven zijn van de eerste groentenpap met wortel zullen niet altijd even eenvoudig zijn om te wassen. Gelukkig kan je online allerlei tips terugvinden om ervoor te zorgen dat je kleding langer mee kan gaan.

Gebeurt er een accidentje? Niet getreurd, met wikkelbody’s kan je de baby makkelijk uitkleden zonder over het gevoelige hoofdje te gaan. Voor oudere baby’s worden er knoopjes rond de hals toegevoegd om extra ruimte creëren. Hierdoor kan je het kledingstuk volledig afrollen en je baby makkelijk helpen bij een ongelukje. 

Wanneer je kindje naar een onthaalmoeder of kinderdagverblijf gaat, maak het hen dan niet te moeilijk en zorg voor eenvoudige kleding om aan en uit te doen. Kleding met klassieke knoopjes zijn erg leuk, maar minder makkelijk wanneer je 20 kindjes hebt om te verschonen. Hou deze outfitjes voor wanneer je zelf tijd doorbrengt met je kindje, zo kan je er ook meer van genieten.

 

Easy to style

Als millennial-moeder hecht je meer belang aan duurzaamheid dan je voorgangers, maar duurzaamheid staat niet gelijk aan saaie outfits!

H&M heeft babykleding voor ieder wat wils. Ga je graag voor genderneutrale outfits zodat je de kleding kan gebruiken voor toekomstige broertjes of zusjes? Of hou je meer van van nostalgische tekenfilmfiguurtjes zoals Mickey Mouse of Winnie the pooh? Het kan allemaal,  maar blijf vooral trouw aan jezelf en jouw stijl.

Wanneer de 1e verjaardag eraan komt, ga je misschien graag op zoek naar een mooie babyjurk of een salopette om deze mijlpaal vast te leggen op social media. 

Als je de babycollecties van H&M aan een lagere prijs wilt ontdekken, kan je lid worden van hun Hello Member loyaliteitsprogramma om onmiddellijk korting te krijgen en aanbiedingen te ontvangen.

Of je nu in slaap valt op de zetel met je baby in zijn laatste propere romper terwijl de was zich opstapelt of je dreumes zijne eerste stappen zet in een perfect gestylde outfit: het zijn momenten om te koesteren. Dus geniet, want ze worden écht snel groot.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met H&M.

Ontdek nu in onze shop !
Dr. Brown's
Options+ Giftset Standaardfles roze
68.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Dr. Brown's
Options+ Giftset Standaardfles roze
68.99
Kopen
Medela
Hands-Free™ Kolfbeha Noir Maat XXL
40.99
Kopen
Medela
Keep Cool zwangerschaps- en voedingsbeha zwart XXL
25.99
Kopen
En nog meer ...
Mode