Babyboom
Babyboom
Baby

Geen honing voor kleintjes van minder dan 1 jaar

2 min
Gezondheid van de baby, Voeding
Baby

Geen honing voor kleintjes van minder dan 1 jaar

2 min
Éveil, Santé
Honing kan namelijk een bacterie bevatten: sporen van Clostridium botulinum. De darmflora van een zuigeling is niet bestand tegen de bacterie, die wanneer ze zich vermenigvuldigt een gifstof produceert die kinderbotulisme veroorzaakt.

Het Franse agentschap voor voedselveiligheid (AFSSA) herinnert de ouders van jonge kinderen eraan dat baby’s van minder dan 1 jaar beter geen honing krijgen. Honing kan namelijk een bacterie bevatten: sporen van Clostridium botulinum. De darmflora van een zuigeling is niet bestand tegen de bacterie, die wanneer ze zich vermenigvuldigt een gifstof produceert die kinderbotulisme veroorzaakt.

 

Kinderbotulisme is een zeldzame ziekte, maar sinds 2004 ziet men het aantal gevallen stijgen. Het kind is eerst geconstipeerd, vertoont een algemene spierzwakte en kan moeilijk zuigen. Het gezichtje verlies zijn uitdrukking, het kind kan zijn hoofd niet meer overeind houden en kan in zeldzame gevallen een verlamming van het middenrif krijgen. Gelukkig kan men in het ziekenhuis de ziekte tegenhouden en eventuele gevolgen voorkomen.

 

Vergeet dus de slechte gewoonte die we van onze oma’s hebben geërfd: het in honing gedoopte fopspeentje! Maar vanaf de leeftijd van een jaar is honing dan weer prima. Lekker, rijk aan suiker, een goede bron van energie en vitamines van de B-groep. Oudere kinderen mogen er dus van smullen.

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket zwangerschap - Frans
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket zwangerschap - Frans
0.00
Kopen
92%
Pampers
Harmonie Maxi Maat 3
25.99
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen