Babyboom
Babyboom
Baby

Kleine eetprobleempjes

2 min
Voeding
Baby

Kleine eetprobleempjes

2 min
Éveil, Santé
Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, baby leert geleidelijk zijn melk te drinken en te verteren.

In het begin is het normaal dat je volgende situaties meemaakt:

 

Je kindje geeft melk terug

Je kindje kan wat melk teruggeven als het te snel heeft gedronken of als het zich overeten heeft. Dit is geen braken en je kindje blijft regelmatig aankomen. Rem het gewoon wat af als het wat gulzig drinkt door de voeding regelmatig te onderbreken zodat het op adem kan komen en verminder een beetje de hoeveelheid.

Als het daarentegen na elke voeding meerdere keren melk teruggeeft, kan er sprake zijn van gastro-oesofageale reflux. Een kleine hoeveelheid melk stroomt hierbij uit de maag terug naar de slokdarm. Dit is onaangenaam omdat deze terugstromende melk wat zurig smaakt en een branderig gevoel in het spijsverteringskanaal veroorzaakt. Vooral als je zelf ook dit probleem had tijdens je zwangerschap, kan je je wel voorstellen hoe onaangenaam dit voor je kleintje is.

Dit ongemak kan soms maandenlang aanhouden, maar gelukkig bestaan er middeltjes die verlichting kunnen brengen. Praat hierover met je arts.

Je kindje heeft vaak de hik

Dit is normaal en vaak te wijten aan het feit dat je een klein slokkopje hebt, dat te snel drinkt. Zet hem schrijlings op je knieën gedurende 20 minuten na het geven van het flesje of de borst om de kans hierop te verminderen. Geef hem liever vaker telkens een beetje te drinken in plaats van minder vaak maar grote hoeveelheden.

 

De ontlasting

Bij het begin van de borstvoeding heeft een baby meerdere keren per dag een zachte of vloeibare ontlasting. Rond de leeftijd van ongeveer 6 weken zal deze afnemen in frequentie en stabiliseert zich het spijsverteringsritme van je kindje. Sommige baby’s die borstvoeding krijgen maken slechts enkele keren per week ontlasting en soms zelfs maar één keer. Dit is niets om je zorgen over te maken, tenzij de ontlasting hard is.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
25.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
25.99
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
89%
Pampers
Harmonie Maxi Maat 3
25.99
Kopen
En nog meer ...
Voeding