Babyboom
Babyboom
Baby

5 tips voor groenere babymode

2 min
Mode
Baby

5 tips voor groenere babymode

2 min
Éveil, Santé
Beginnend met de zwangerschap maken alle moeders grote veranderingen mee. Het lichaam verandert en de ogen gaan open: We denken aan het welzijn van de baby boven alles en worden een nieuwe eco-warrior.

Want als moeder beginnen we meer aandacht te besteden aan de crèmes die we gebruiken, de producten die we op ons haar doen of in ons huis gebruiken en vooral aan de kleren die we dragen en die we onze baby zullen aantrekken. 

De gevoelige huid van onze baby moet worden beschermd, de materialen moeten zacht zijn, maar bovenal ecologisch, vrij van chemische stoffen en uit duurzame bronnen. Voorbij zijn de dagen dat biologisch alleen beschikbaar is voor bepaalde portemonnees. Tegenwoordig bieden merken als H&M collecties voor baby's aan van 100% biologisch katoen. 

Met een kleine baby komt een grote verantwoordelijkheid en dat begint met de geboortelijst.

5 tips voor een meer ecologische baby mode:

1. Geef de lijst van benodigdheden door aan je vrienden en familie. 

Als je alle babykleding al hebt, laat het ze dan weten. Vermijd geboorte- en babygeschenken die je in drievoud ontvangt of die je baby niet kan dragen. Wanneer je baby 3 maanden oud is, vraag dan op voorhand grotere babykleding om te anticiperen op toekomstige behoeften. 
 

2. Investeer in biologisch katoen. 

Biologisch katoen is van betere kwaliteit en zorgt ervoor dat kleding langer meegaat, het verbruikt (gemiddeld) 62% minder energie en 92% minder water dan conventioneel katoen. H&M streeft er bijvoorbeeld naar om tegen 2023 100% organische, gerecycleerde of duurzamere materialen te gebruiken. 
In 2019 heeft hun babykleding al 86% bereikt en in 2020 92%! Wij nodigen je uit om hun rompertjes en pyjama's uit de babycollectie te ontdekken. Totaal onweerstaanbaar en duurzaam! 
 

3. Inleveren, doneren, recycleren 

Groeit je baby erg snel? Gooi niets weg maar bewaar de kleding voor toekomstige broertjes en zusjes, of kleine neefjes en nichtjes. Lever ze in bij een inzamelpunt. Er is een heel netwerk in de steden maar ook in kledingwinkels: ze worden verdeeld, hergebruikt of gerecycleerd. Verkoop wat je niet meer draagt. Mode wordt circulair dankzij sites zoals sellpy.com. Zo wordt het mogelijk gemaakt om kleding door te verkopen en om anderen gelukkig te maken. 
 

4. Zorg er goed voor. 

Moeilijke vlekken verwijderen, een jurk omtoveren, een klein gaatje repareren... H&M creëerde de ruimte Take Care, een site met een heleboel ideeën om de levensduur van kleding te vergroten. 
 

5. Maak de juiste keuzes. 

Kies rompertjes en broekjes met een omplooibare rand zodat je baby de kleertjes langer kan dragen door simpelweg de mouwen op te rollen. Let wel op het seizoen. Korte broekjes zijn erg schattig, maar je baby krijgt het snel koud en zal ze alleen van juni tot augustus dragen. 

Kortom, wees slim en denk twee keer na alvorens je verliefd wordt: Kies voor comfort, het praktische, biologisch katoen en volg je stijl. 

Je hebt nu alle troeven in handen voor een meer ecologische babygarderobe. Als je de babycollecties van H&M voor een lagere prijs wilt ontdekken, kun je lid worden van hun Hello Member loyaliteitsprogramma om onmiddellijk korting te krijgen. 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met H&M.

Ontdek nu in onze shop !
Dr. Brown's
Melkpoedermixer
21.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Dr. Brown's
Melkpoedermixer
21.99
Kopen
Pampers
Babydoekjes Harmonie Aqua 0% plastic
17.28
Kopen
Medela
3-in-1 Borstvoedings- en kolfbeha Chai Maat XXL
49.99
Kopen
En nog meer ...
Mode