Babyboom
Babyboom
Baby

Help! Mijn baby is ziek!

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Help! Mijn baby is ziek!

2 min
Éveil, Santé
Hij slaapt onrustig of is net veel té rustig, hij is zeurderig en weigert te eten, hij maakt koorts en moet misschien ook overgeven…

Als je baby zich anders dan normaal gedraagt, heeft hij waarschijnlijk ‘iets onder de leden’.

 

Hou hem goed in de gaten

Bel je arts en leg hem  de symptomen uit. Afhankelijk van wat er juist met je kleintje aan de hand is, zal de kinderarts je schat al dan niet moeten onderzoeken. 

Volg nauwgezet het voorschrift van de arts en respecteer de voorgeschreven dosering. Stop de behandeling niet voortijdig, vooral niet als het om antibiotica gaat,  ook al lijkt je baby beter te zijn.

 

Verlicht zijn pijn

Pijn kan een extra obstakel voor de genezing zijn. Om de genezing te bevorderen moet je schat ontspannen zijn en heeft hij al zijn energie nodig. Pijn veroorzaakt stress en vreet zijn krachten aan.  Je arts zal je hiervoor medicatie voorschrijven.

Help je schatje te ontspannen door hem te masseren. Jouw handen en rustige strelingen zullen wonderen doen.

 

Verlucht zijn kamer

De temperatuur mag hier niet hoger zijn dan 18 tot 20 °C. Verschoon indien nodig de lakens en zijn kleertjes. Doe hem bij voorkeur katoenen spulletjes aan, die het zweet beter absorberen. Een kind met koorts heeft een propere en niet te warme omgeving nodig. 

Laat hem slapen

Slaap en rust zijn de beste remedie. Maak je kindje niet wakker om zijn medicatie te geven.

 

Blijf zoveel mogelijk bij hem in de buurt. Een baby die zich geborgen voelt, zal sneller genezen. Je baby is blij als hij al jouw aandacht krijgt. Praat met hem en zorg voor afleiding. Laat de deur van zijn kamer open of neem hem mee naar het vertrek waar je werkt. Broertjes en zusjes zijn welkom, behalve wanneer het gevaar van besmetting bestaat.

Ontdek nu in onze shop !
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
89%
NAN
OPTIPRO 4
13.89
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby