Babyboom
Babyboom
Baby

Tips voor het toedienen van baby’s medicatie

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Tips voor het toedienen van baby’s medicatie

2 min
Éveil, Santé
Baby is ziek, da’s geen gemakkelijke situatie; maar zijn medicijnen geven is nog moeilijker! Hij beweegt, huilt en kwakt je lepel vol siroop tegen je T-shirt. Hoe pak je dit best aan?

Met onze tips beloven we je geenmirakeloplossingen, maar probeer ze uit; misschien wordt dit karwei dan minder moeilijk.

 

Siropen

Ga comfortabel zitten, met je baby op je schoot, schuin en niet liggend, anders zou de medicatie weleens de verkeerde richting uit kunnen gaan. Voorzie een royaal slabbetje, want siropen zijn vaak plakkerig! Schud de fles goed alvorens deze te openen en gebruik het maatschepje. Een pipet of plastic spuit is een goede vervanger voor het babylepeltje. Steek de pipet in zijn mond aan de kant van zijn wang; hij heeft dan een zuigreflex en zal de siroop zonder problemen doorslikken, of dat hopen wij toch voor jou. 

Als je schat de siroop niet lekker vindt, meng deze dan met een beetje vruchtensap of fruitpap als hij wat groter is. Een andere oplossing is om de siroop aan het begin van de maaltijd te geven, de honger zal hem de rest doen vergeten.

Opgelet, meng geen medicatie met melk; sommige antibiotica verliezen dan hun doeltreffendheid.

De zetpil

Leg je baby op zijn rug en houd zijn benen gebogen tegen zijn buik. De pillen glijden gemakkelijker als je ze nat maakt of insmeert met vaseline.  Breng eerst het platte of rechte deel naar binnen zodat je baby het er niet meteen weer uit kan persen. Houd zijn billetjes goed tegen elkaar om te voorkomen dat de zetpil er onmiddellijk weer uitkomt...

 

Oogdruppels

Als je kindje nog klein is, zal je bij het inbrengen van oogdruppels een klein gevecht met hem moeten leveren. Als het groter is, wordt geduld je beste wapen. 

Leg het op de luiertafel en begin met zijn ogen proper te maken door van de binnenooghoek naar buiten te gaan. Duw vervolgens lichtjes tegen zijn voorhoofd om het hoofd naar achteren te duwen. Tijd voor de druppeltjes!

Ontdek nu in onze shop !
67%
NAN
OPTIPRO 1
14.52
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
NAN
OPTIPRO 1
14.52
Kopen
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 5
50.39
Kopen
89%
Pampers
Premium protection Jumbo Maat 2
14.99
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby