Babyboom
Babyboom
Baby

Baby’s hoest

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Baby’s hoest

2 min
Éveil, Santé
Niets om je zorgen over te maken: deze vervelende hoest zou na een kleine week verdwenen moeten zijn. Als dit niet het geval is, en je baby maakt ook koorts of heeft ook andere pijntjes, ga dan onmiddellijk naar je arts.

Net als jij hoest je baby om zijn longen weer vrij te maken. 

 

Je kindje heeft een productieve hoest

Controleer zijn temperatuur. Als het afgescheiden neusslijm een geelgroene kleur krijgt, kan er sprake zijn van een infectie, die een passende behandeling en dus de raadpleging van een arts vereist.

 

Je kindje heeft een blafhoest

Het ademt moeilijk en voelt zich vrij benauwd. Bij dit type hoest begint je kindje te blaffen als een hond. De kans is dan reëel dat het laryngitis of valse kroep heeft. Bel onmiddellijk je arts en neem je baby mee naar een vochtige ruimte, zoals de badkamer, omdat een vochtige omgeving goed is voor zijn ademhaling. 

Je kindje heeft een droge hoest en piepende ademhaling

Als je baby jonger is dan 3 maanden en een piepende ademhaling heeft, ga dan onmiddellijk naar je arts. Dit kan immers wijzen op een ontsteking van de luchtwegen of bronchiolitis, wat bij jonge baby's gevaarlijk kan zijn.

 

Onze extra tips

Hoestsiroop mag alleen worden toegediend indien voorgeschreven door je arts. Dergelijke siropen bevatten bepaalde producten die kunnen inwerken op de ademhaling van zeer jonge kinderen en daarom gevaarlijk zijn.

Je kan je kindje moeilijk tegen dit ongemak beschermen, maar je kan de schade wel beperken door te droge en warme lucht te vermijden, net als overdreven vervuilde lucht en …. sigarettenrook. 

 

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Frans
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Frans
0.00
Kopen
94%
Bambix
Groeimelk met granen 1-3 jaar
13.50
Kopen
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby