Babyboom
Babyboom
Baby

Baby’s slaap : hoe help ik mijn baby door te slapen?

2 min
Slaap
Baby

Baby’s slaap : hoe help ik mijn baby door te slapen?

2 min
Éveil, Santé
Kleine of grote slaper? Hier zijn enkele tips om ;baby te helpen optimaal en goed te slapen ! Baby's slaap en doorslapen. Hier leest u er alles over !

De eerste maand slaapt je baby gemiddeld tussen de 8 en 11 uur. Maar elke baby is anders dan alle andere. Daarnaast zijn er al de zware slapers en  lichte ...  Elke baby slaapt anders.

De eerste dagen

Vanaf de eerste dagen kunnen we de grote slapers onderscheiden van de nerveuze kleintjes die van niets wakker worden. De sleutel is om deze fundamentele behoefte aan evenwicht te leren herkennen en respecteren. Goed uitgerust, de baby zal rustiger zijn. Het is belangrijk om je baby zijn eigen ritme te laten vinden en aan te laten passen wanneer hij honger heeft en wanneer hij liever alleen slaapt.

Ten slotte, als de baby zoveel slaapt, is het gewoon om zijn hersenrijping te perfectioneren. Slaap speelt ook een belangrijke rol bij de groei, omdat het vooral tijdens de slaap is dat het groeihormoon dat essentieel is voor een goede ontwikkeling, wordt uitgescheiden.

Als je baby’s ritme doorbreekt, kan de baby je uiteindelijk belonen met nachten afgewisseld met geschreeuw. Hij wordt elke 2 uur wakker, elke nacht omdat zijn hersenen hebben vastgelegd dat een droomperiode altijd eindigt met een ontwaken.

De tweede maand

De cyclus van je baby verandert enigszins. Als uw baby de eerste maand een slaapcyclus van 50 minuten had, heeft ze nu een cyclus van 70 minuten.

Over het algemeen hangt de kwaliteit van de slaap van het kind vooral af van uw houding. Ongerust zijn  bij het minste huilen of, langs de andere kant, baby lang laten huilen zijn twee schadelijke houdingen die de slaap van baby zullen beïnvloeden.

Ouders moeten ook leren hun houding aan te passen aan de leeftijd en het temperament van de baby. Beslissen om streng te zijn met een baby van 2 maanden is net zo inconsistent als elke nacht opstaan

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap