Babyboom
Babyboom
Zwanger

Babyshower

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Babyshower

2 min
Éveil, Santé

Wellicht heb je al gehoord van een « Babyshower ». Het fenomeen kwam overwaaien uit de Verenigde Staten en won in Vlaanderen aan bekendheid door de populaire televisieserie “Sex and the City”.

Tijdens een Babyshower wordt de aanstaande moeder in de bloemetjes gezet. De toekomstige mama kan zich tijdens deze gelegenheid op een plezierige wijze voorbereiden op het “mama worden”. Bovendien kan ze nu nog ten volle genieten van dit feest. Na de geboorte van de baby zal ze de eerste weken immers haar handen meer dan vol hebben. Het is de bedoeling dat zij de hoofdgast is. Ze moet enkel aanwezig zijn en zich amuseren. Het feest heeft dan ook best plaats bij iemand anders thuis.

Een babyshower: gezellig namiddagje onder de meiden

Normaal gezien wordt er eerst thee en koffie gedronken met de nodige hapjes. Ondertussen worden er rasechte babyverhalen uitgewisseld. Vervolgens worden er spelletjes georganiseerd. Na elk spel mag de winnares een cadeautje kiezen uit een cadeautjesmand. Om te bekomen van de spelletjes volgt er een heerlijke taart, waarna de aanstaande mama allerlei leuke cadeautjes krijgt voor haar nieuwe baby.

Traditioneel is een Babyshower een gezellige namiddag “onder de meiden”. Niets verplicht je echter om je hieraan te houden en je kan dus zeker de mannen erbij betrekken. Vergeet dan niet om ook de toekomstige papa uitgebreid te vieren.

Tips voor een geslaagde babyshower

Heb je ook zin om je zwangere vrouw, vriendin, zus of buurvrouw te verrassen met een Babyshower? We geven jullie hier graag enkele nuttige tips om het feest zeker te doen slagen!

  • Serveer enkel alcoholvrije dranken uit solidariteit met de hoofdgast. Let ook op dat de rest van de gerechten door iedereen kan worden geconsumeerd. Alle praktische tips hiervoor vind je in onze rubriek voeding.
  • Gebruik ter versiering licht roze of blauwe slingers en ballonnen naargelang het een jongen of meisje wordt.
  • Gasten brengen het liefst “handige cadeautjes” mee. Bijvoorbeeld: luierzalf, tepelhoesjes, spenen, bekers, luiers, potjes of een boekje over het zelf bereiden van babyvoeding.

We geven jullie ook graag wat inspiratie voor de Babyshowerspelletjes:

  • Elke gast brengt een oude babyfoto mee. De andere gasten moeten raden wie op de foto staat.
  • Iedereen moet proberen te raden hoe “rond” de aanstaande moeder is. Wat is de omvang van haar buik? Degene die het dichtst bij het juiste getal zit, wint!
  • Organiseer een aangepaste quiz. Voorbeeldvragen kunnen zijn: vanaf hoeveel maanden mag je vlees en vis gaan geven? Wanneer begint een kindje te lopen?... Je kan ook bepaalde handelingen uitbeelden rond het feestthema.
  • Om ter snelst geblinddoekt een luier omdoen bij een pop
  • Geef een doos door met babyspulletjes erin (veiligheidsspeld, luier, speentje). Raad zonder te kijken wat er in zit!
  • Er worden potjes babyvoeding zonder label doorgegeven. Vooraf zijn de potjes genummerd en is een lijst gemaakt van de verschillende smaken die bij de nummers horen. Alle gasten mogen vervolgens proeven en moeten raden welke smaak babyvoeding het is.
  • Vul enkele babyflesjes met liefst een alcoholvrije drank - dan kan de aanstaande mama ook meedoen als ze wil - en drink om ter snelst het flesje leeg.
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen