Babyboom
Babyboom
Baby

Borstvoeding geven beschermt tegen dementie later

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Borstvoeding geven beschermt tegen dementie later

2 min
Éveil, Santé
<p>Als jij een dement familielid hebt, heb je er zeker al wel eens over nagedacht of jou dat ook kan overkomen. Borstvoeding geven kan je helpen!

Het waren enkele Engelse artsen die er in de voorbije maand achter kwamen dat borstvoeding niet enkel voor je baby goed is.

Ook voor vrouwen met demente ouders of grootouders is het een goed idee je kind borstvoeding te geven. Borstvoeding vermindert het risico op bijvoorbeeld Alzheimer, een bepaalde soort dementie, met 60%. Voor iemand die best wel angst heeft ook dement te worden op latere leeftijd, is dat erg goed nieuws!

Borstvoeding tegen dementie

Vrouwen die borstvoeding geven, hebben 64 procent minder kans op Alzheimer. Vrouwen die een jaar borstvoeding gaven, hadden zelfs 78 procent minder kans op Alzheimer in vergelijking met vrouwen die geen borstvoeding hadden gegeven.De beschermende voordelen van borstvoeding bleken wel lager te zijn bij vrouwen die een familiegeschiedenis hadden met dementie.

Een van de verklaringen is dat borstvoeding het hormoon progesteron vermindert in het lichaam. Dat hormoon maakt het voor oestrogeen moeilijker om het brein te beschermen tegen Alzheimer. Een andere mogelijkheid is dat het geven van borstvoeding de insulinegevoeligheid na de zwangerschap beter herstelt.

We geven te weinig borstvoeding

Het slechte nieuws is dat de oudere generatie veel meer tijd doorbracht met het geven van borstvoeding dan de mama's van vandaag. Ze geven ook steeds minder lang borstvoeding". De artsen die tot deze conclusie kwamen, zijn dan ook somber over de mogelijke voorzorg van dementie door borstvoeding.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby