Babyboom
Babyboom
Baby

Budgetvriendelijke babyborrel

4 min
Organisatie/Administratie
Baby

Budgetvriendelijke babyborrel

4 min
Éveil, Santé
Elke baby verdient zijn stoefmoment. Niks zo leuk om al die oe’s en aa’s in ontvangst te nemen, samen met enkele fijne cadeautjes. Met deze tips hou je het budgetvriendelijk en loop je niet de benen van onder je lijf op jouw babyborrel. Onze belangrijkste tip? Kies voor een buffet. Gasten die binnendruppelen, bepalen zelf wanneer ze iets eten en daar spaar je een hoop bediening mee uit.

Smeren maar

Belegde broodjes lust iedereen en je kunt ze op voorhand smeren. Kies voor makkelijk-te-eten beleg, dan heb je geen borden nodig. Servetten onder de broodjes is handig voor de gasten. Of versier een papieren zakje met een stempel en tekst. Stop er het broodje in en kleef het zakje dicht met washi tape of een sticker.
 

Hotdog deluxe

Met keuze uit enkele sauzen, geroosterde uitjes en augurken stellen je gasten hun eigen hotdog deluxe samen. Lekkere comfort food en goedkoop. Voorzie een warmhoudplaat of bainmarie zodat de worstjes op temperatuur blijven.
 

Soepbar

Een dampende kom soep zorgt voor extra gezelligheid. No stress, je kan soep gemakkelijk een dag op voorhand klaarmaken en koel bewaren. Tijdens het feest blijft jouw soep lekker warm in een (gehuurde) bain-marie soepketel of op een warmhoudplaat.
 

Ice ice baby

Als afsluiter van je babyborrel nog een zoete verwennerij? Het gemakkelijkste dessert is ijs: voorzie je drie favoriete smaken ijs in een grote hoeveelheid en versiersel. Zet een slagroomspuit neer, een bak met hagelslag, discobolletjes, mini marshmallows, gesneden fruit of wat je maar kan verzinnen. Jij voorziet enkel maar de schaaltjes en de lepels, de gasten maken hun eigen creatie.

Potluck party

De potluck is in Amerika al langer ingeburgerd op feestjes. Zet op de uitnodiging van je babyborrel dat de genodigden zelf een (koud) gerechtje mogen meenemen om te delen. Het resultaat? Een goedvulde tafel met salades, koude hapjes, broodjes, quiches, gebak, ... Liever wat meer inspraak over wat er op je buffettafel staat? Spreek met enkele genodigden concreet af om iets zelfgemaakt mee te brengen. Met een potluck hou je sowieso het budget in toom en creëer je toch een verrassend buffet wat de gasten zich nog lang zullen herinneren.
 

Schoonschrift

Krijtborden kun je kopen of eenvoudig zelf maken. Laat een goedkope houten plaat op maat zagen en werk af met twee lagen bordverf. Kijk op Pinterest voor inspiratie van sierlijke teksten in handlettering en schrijf ze met krijt na op het bord. Niet gelukt? Je veegt ze gewoon af en herbegint. Schrijf een warme welkom op een krijtbord en zet aan de inkomdeur. Gebruik extra krijtborden als decoratie op je buffettafel.
 

Snoepfestijn

Ook kinderen aanwezig op het feest? Plaats met snoep gevulde glazen potten als decoratie tussen het buffet. Ga langs bij de Kringwinkel om enkele mooie exemplaren te scoren. Ze zorgen voor extra aankleding.
 

Ballonnen met een boodschap

Schrijf de naam van je baby, ‘welkom’ of een wens op een blanco ballon. Blaas de ballon op en schrijf de quote eerst met witte krijtstift. Laat drogen en accentueer dan de letters met donkere watervaste stift. Met een ballonpompje blaas je ballonnen in 1, 2, 3 op.
 

Extra handen

Schakel enkele vrienden, buren of collega’s in om drankjes uit te delen, tafels af te ruimen en de afwas bij te houden. Zo kan jij je richten op de gasten en wordt het ook voor jou een onvergetelijk feest. Voorzie een attentie voor je helpers of bied aan om op hun volgend feestje zelf te helpen.
 

Nobody puts baby in the corner

... maar misschien wel in een andere kamer. Mocht het feestje een klein beetje te druk worden voor je baby (of voor jou), voorzie dan best een ruimte waar jullie even in afzondering kunnen gaan. Schakel een familielid in om met je baby te wandelen of vraag je beste vriendin om als gastvrouw te zorgen dat niemand iets te kort komt als je je even terugtrekt. Probeer in ieder geval niet de zorgen voor je baby te combineren met de zorgen voor je gasten.
 

Extra tip: hou je baby in een draagdoek en maak zo de ronde langs alle gasten. Zo voorkom je dat je kleintje die dag door 54 mensen vastgepakt wordt.
 

Wie maakt het mooiste kind?

Je bent vast niet de enige tussen de vrienden en familie met (kleine) kinderen. Leg enkele dekens of zet enkele tafeltjes – in een hoekje, zet bakken stiften neer, print een handjevol tekeningen van een baby of zet in het groot de naam van je baby op papier en zeg dat het kindje die de tekening het mooiste versiert, een prijs wint. Zo zijn ze wel even zoet. Hang een wasdraad op en voorzie genoeg wasknijpers, zodat de kunstenaars hun werk kunnen ophangen.
 

Gastenboek? Gastenschilderij!

Plak één foto van jouw baby (of het geboortekaartje) op het midden van een groot vel stevig papier (bijvoorbeeld A2 of zelfs A1, afhankelijk van hoeveel gasten je verwacht). Laat iedereen er een klein woordje op schrijven met dezelfde zwarte pen en lijst het vel achteraf in. Mooi!
 

Meer creatieve inspiratie 

Ferm heeft nog meer creatieve inspiratie voor je klaarstaan. Ontdek de leukste tutorials en DIY-projecten. Of kom naar een gezellige workshop in je buurt.

Ontdek ons online plekje voor en door mama’s op Instagram @FermMama en FermMama.be