Babyboom
Babyboom
Baby

Mama worden: mag mijn baby elke dag in bad?

2 min
Hygiëne
Baby

Mama worden: mag mijn baby elke dag in bad?

2 min
Éveil, Santé
Hoe vaak moet mijn baby in bad? Is het nodig om je spruit elke dag te wassen of is het voldoende om dit een paar keer per week in te plannen?

No stress! 

Als je je baby’s huid na elk badje goed inwrijft met een hydraterende crème, dan kan een dagelijks bad geen kwaad. Maar weet dat elke dag wassen zeker niet nodig is, tenzij je baby stoelgang tot achter zijn oren heeft zitten ... Eén tot twee keer per week in bad is eigenlijk prima. Vaak levert die dagelijkse badroutine zo veel stress op bij een kersverse moeder (‘De baby moet vandaag nog in bad!’), terwijl dat eigenlijk dus niet nodig is…Het mag geen verplichting worden of een te grote belasting. 

Zolang het voor jou haalbaar is om het praktisch te organiseren zonder jezelf helemaal uit te putten, kan het wel natuurlijk. 

Weet ook dat niet alle baby’s zo’n badje even leuk vinden. In het water zitten vinden ze bijna allemaal fijn, maar het gedoe met uit- en aankleden vinden ze vaak heel wat minder!  

En wat met het naveltje? 

Je mag de baby zeker al in bad doen, ook wanneer het naveltje nog niet is afgevallen. Je wast het naveltje gewoon mee met de rest. Droog het wel goed af nadien. 

Veel badplezier! :-) 

Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Nederlands
0.00
Kopen
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne