Babyboom
Babyboom
Zwanger

Cannabis: steeds populairder, maar niet in zwangerschap!

2 min
Voeding
Zwanger

Cannabis: steeds populairder, maar niet in zwangerschap!

2 min
Éveil, Santé
Cannabis wordt steeds populairder, nu in steeds meer landen ook de geneeskundige krachten gepromoot worden. Maar cannabis mag je niet in de zwangerschap gebruiken!

Cannabis niet in de zwangerschap

Als je zwanger bent en cannabis of marihuana gebruikt, krijgt je baby het goedje binnen. Hier kan het nog lang na de geboorte nadelen van ondervinden. Cannabis kan niet in de zwangerschap, ook als het vandaag gepromoot wordt als geneesmiddel.

Cannabis als geneesmiddel

Binnen de kruidengeneeskunde is cannabis van oudsher een graag geziene gast, maar zo populair als nu was hij nog nooit. Steeds vaker wordt er geexperimenteerd met cannabis om de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, epilepsie, jeuk, migraine, reuma, reumatoïde artritis, ADHD en hersentrauma beter te controleren. Er is nog geen bewijs dat het werkt, maar toch wordt cannabis al veelzijdig medicaal ingezet bij depressies en pijnbestrijding.

Cannabis voor en tijdens je zwangerschap

Cannabisgebruik beïnvloedt de zaadproductie van de man. Er worden meer zaadcellen aangemaakt maar ze bewegen minder goed. Daardoor kunnen ze het eitje minder goed bevruchten en kan het langer duren voordat de vrouw zwanger wordt. Als de vrouw wel zwanger wordt, zijn er geen risico's voor de gezondheid van het kindje bekend als de man cannabis rookte.

Cannabisgebruik beïnvloedt ook de menstruatiecyclus van de vrouw. Hierdoor kan de vrouw na gebruik van cannabis tijdelijk minder vruchtbaar zijn. Voor een succesvolle zwangerschap moet het embryo zich in de baarmoederwand vastzetten. Als je cannabis gebruikt, is de kans kleiner dat dit gebeurt.

Ook als je zwanger bent, dan laat je maar beter je vingers van het goedje. Werkzame bestanddelen van cannabis kunnen via het bloed het ongeboren kind bereiken. Moeders die cannabis roken tijdens de zwangerschap, kunnen hun baby het risico geven op verstoorde hersenontwikkeling, een kleiner geboortegewicht, een hoger risico op vroeggeboorte en gedragsproblemen in de kindertijd.

Borstvoeding en cannabis

Ook als je borstvoeding geeft, laat je cannabis achterwege. Werkzame bestanddelen van cannabis komen in de moedermelk terecht en kunnen dan bijwerkingen bij de baby geven. Uit eerder onderzoek is ook gebleken dat moeders die tijdens de borstvoeding marihuana roken of innemen, meer kinderen hebben met een depressie, hyperactiviteit en onoplettendheid.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding